Feketesas lett a Kígyóból – meg még négy másik utcából, parkolás szempontjából

Újabb belvárosi utcákban „fordult meg” a parkolók felfestése – végre. Az Oskola utcai, stefániai uniós beruházásnak köszönhetően lehet még biztonságosabban közlekedni.
Feketesas lett a Kígyóból – meg
még négy másik utcából, parkolás szempontjából

Szegeden először a Feketesas utcában csinálta meg azt az önkormányzat, hogy megfordította a parkolóhelyek „behajtási irányát”, azaz ahhoz, hogy megállhassunk ebben az utcában, jobbra, hátra kell betolatni. Az átlagos úrvezető elsőre fölháborodott, de a mérge viszonylag hamar elszállt, gyorsan hozzá lehetett szokni ahhoz, hogy megállás előtt kell tolatni és nem induláskor kifelé a parkolóból, ráadásul úgy, hogy nem látni az esetek jelentős részében rendesen.

 

A beállást, persze, be kell gyakorolni (fotók: Szabó Luca)

 

– Kihajtáskor és behajtáskor is végig látja a sofőr a környezetét, ezért is döntöttünk úgy, hogy más utcákban is megfordítjuk a parkolókat. Erre jut forrás az Oskola utca, Stefánia beruházásból, azaz uniós forrásból festettük át a parkolókat – mondta nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. Ez az átfestés összefügg azzal, hogy nagyon sok belvárosi egyirányú utcában kerékpáros nyomokat is felfestettek a szembejövő kerékpárosoknak.

 

A Takaréktár utca hibátlan(nak tűnik)

 

Ezekben az utcákban fordultak meg a parkolóhelyek:

  • Batthyány utca: Egyetem utca–Petőfi Sándor sugárút között,
  • Kígyó utca: Tisza Lajos körút–Feketesas utca között,
  • Takaréktár utca,
  • Horváth Mihály utca,
  • Bocskai utca: Madách utca–Imre utca/Szent István tér között.

 

 

Ezen kívül Gyertyámos utcában is változott a parkolási rend ott kétoldalt az úttal párhuzamosan lehet ezentúl megállni.