Fekete párduc áll a püspök luxusstadionja előtt

A tizenötmilliárd forintnyi közpénzből épülő püspöki luxusstadion előtt megjelent egy fekete párduc szobor, amely nem T'Chala szobra Wakandából, hanem a Szeged-Csanád Grosics Akadémia névadóját, Grosics Gyulát szimbolizálja. Az Aranycsapat kapusának volt ugyanis a beceneve Fekete párduc.

2019. július 27. 19:27

Fekete párduc áll a püspök luxusstadionja előtt

A szobor a Dorozsmai úti bejáratnál látható, de lesz egy Grosics-szobor a stadion tövében is, sőt még a székekkel is a legendás kapusnak állítanak emléket, mert ahogy az egyházmegye honlapján olvastuk, a futballstadionban „háromfajta szék sorakozik, illetve inkább hullámzik a lelátón. Minden színnek funkciója van: a kék a Tiszát, a zöld a Ferencváros családiasságát, eszmeiségét, a fekete pedig az NB II-be frissen feljutott Szeged-Csanád Grosics Akadémia névadóját, Grosics Gyulát, a Fekete párducot szimbolizálja.”

(fotók: skyscrapercity.com)

Magyarországon ez a második állatszobor egy focistadion előtt. Az elsőt az Üllői úton láthatja minden szegedi aki legalább egyszer telekocsizott már életében Budapestről haza vagy a fővárosba: az FTC zöld sasa van ezüstszínbe álmodva.

Kis Ferencváros ez a csapat, nem vitás:

  • új, nemzetközi meccsek tartására is alkalmas mini stadion: pipa,
  • kabalaállatféleségről látványszobor a bejáratnál: pipa,
  • Springer/Grosics-szobor a stadionban/nál: pipa.

Nyugodtan lehetne zöld-fehér is a csapat. Annyi minden történt már a szegedi labdarúgásban, labdarúgással, egy ilyen színváltás már meg se kottyanna a szurkolóknak. Már ha vannak még egyáltalán.