Fekete-Győr András: A magyar kormány oltási terve egy kudarc

Korlátozásokra nem készül a kormány, a vészhelyzetet azonban meghosszabbítják és persze a vadászati kiállítás kivétel lesz minden szabály alól. Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével elemezzük a helyzet.

2021. szeptember 16. 15:51

Fekete-Győr András: A magyar kormány oltási terve egy kudarc

A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint ellentmondásos, hogy a kormány nem számít a korábbiakhoz hasonló méretű járványhullámra, és nem akarja szigorítani a korlátozásokat, mégis meghosszabbítja a veszélyhelyzetet.

Ugyanilyen ellentmondásosnak tartja azt is, hogy a focimeccsekre, szerinte helyesen, kötelező védettségi igazolvány, a vadászati kiállításra azonban nem.

Fekete-Győr András arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény megszervezése annyiba került, amennyiből kétszer is ingyenessé lehetett volna tenni az első diplomát minden magyar fiatalnak.

A negyedik hullám elleni védekezéssel kapcsolatosan elmondta, kormányfőként újra bevezetné a kötelező beltéri maszkviselést. A védettségi igazolványt is jó eszköznek tartja, mert arra ösztönzi az embereket, hogy beoltassák magukat.

Figyelmeztetett, 30 ezren haltak meg a járvány következtében, ezért minden olyan lépés értékes, ami a növeli az oltási kedvet.

Jó példaként Pikó András polgármester intézkedését említette: Józsefvárosban 10 ezer forintot adnak mindenkinek, aki beoltatja magát, hasonlóan a Momentum egy korábbi javaslatához. Fekete-Győr András szerint a magyar oltási terv kudarc lett, nem pedig sikertörténet, ahogyan azt a kormány bemutatja. Ezért az ellenzéki pártok feladata, hogy felhívják a figyelmet az átoltottság növelésének jelentőségére.

Nézze meg a teljes beszélgetést!