Fehér értékekről ír Agrentína világbajnoki győzelme után a Fidesz alelnöke

Egy kis fajvédelem a futball ünnepére, a világbajnoki döntőre, Magyarországról és a Fidesztől, mindenkinek, advent utolsó vasárnapjára.
Cservenák Zoltán

2022. december 18. 20:50

Fehér értékekről ír Agrentína világbajnoki győzelme után a Fidesz alelnöke

„Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”

 

– ezt írja Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök a hivatalos Facebook-oldalán, miután Argentína megnyerte a világbajnokságot. Itt tartunk 2022 karácsonya előtt egy héttel Magyarországon:

 

a nagyobbik kormánypárt egyik alelnöke bőrszínhez társít értékeket, vélhetően csak azért, hogy emlékeztessen: a francia válogatottban fekete bőrű játékosok is játszanak.

 

A poszt alatt többen azt kérdezik Németh Szilárdtól, hogy mik azok a „fehér értékek”, legyen kedves, soroljon föl néhányat. Egyelőre nem sorolt.

Németh Szilárd megjegyzése beleillik Orbán Viktor idei tusványosi fajvédő elmélkedésébe, miszerint 

 

„Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni[...]”.