Fegyelmi vizsgálatba kezd az úszószövetség Szilágyi Liliána kijelentései után

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elrendelte a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát Szilágyi Zoltán edzői tevékenységével kapcsolatosan.
Garai Szakács László

2021. december 30. 19:11

Fegyelmi vizsgálatba kezd az
úszószövetség Szilágyi Liliána kijelentései után

A MÚSZ csütörtöki esti közleménye szerint a „két testület feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni”, hogy a Stamina SK-t irányító Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a szövetség etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát.

 

„Ahogy megválasztásom óta többször is leszögeztem: bántalmazásnak nincs helye az uszodában” – idézte a közlemény Wladár Sándort. „Ezt az ügyet is a lehető legalaposabban szeretnénk kivizsgálni, hogy a végén felelős döntés születhessen. Az első reakcióm a megdöbbenés volt egyébként, a következő pedig az elszántságom újbóli megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz.”

 

A szövetség felhívta a figyelmet, Szilágyi Zoltánnak idén volt már egy fegyelmi ügye, miután egy versenyen minősíthetetlen hangnemben támadt a versenybíróság vezetőjére, amiért korábban a kisebbik lányát, Gerdát kizárták egy szabálytalanság miatt az egyik hátúszószámban. Szilágyi Zoltán akkor írásbeli megrovásban részesült.

 

Az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőttek között Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyi Liliána szerdán Instagram-oldalán hosszú bejegyzésben írt arról, hogy édesapja gyerekkorától kezdve bántalmazta „testileg, lelkileg, szexuálisan”.

 

Szilágyi Zoltán csütörtökön reagált lánya vádjaira, és jelezte, hogy büntetőeljárást indít a kijelentések miatt, egyúttal arra kérte lányát, hogy a jövőben ne használja családi nevét.

 

(MTI)

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind