Februártól hat élelmiszer árát befagyasztja a kormány

A mai kormányülés után Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hat élelmiszer árát február elejétől a tavaly október 15-i szintre mérséklik.
Vass Imre

2022. január 12. 18:23

Februártól hat élelmiszer árát befagyasztja a kormány

A vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkozott a mai ülésén a kormány – kezdte bejelentését Facebook-videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök felsorolta a kormány eddigi intézkedéseit, az üzemanyagár befagyasztását, a kamatstopot. Ezt követően bejelentette, hogy az egyre emelkedő élelmiszer árak miatt, amelyeket a növekvő energiarákkal magyarázott, 6 termék esetében beavatkoznak az árak alakulásába.

 

Ezek a következők:

kristálycukor

búzafinomliszt

napraforgó étolaj

sertéscomb

csirkemell

2,8 százalékos tej

 

Ezek árát a tavaly október 15-i szintre mérséklik február elsejétől kezdődően. Az árcsökkentésnek minden üzletben meg kell történnie - tette hozzá Orbán Viktor.

 

 

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán azonnal reagált a bejelentésre: „Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez felér egy beismerő vallomással. A kormányváltás után 5%-ban maximáljuk az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.”

 

Címlapon

mutasd mind