Faragó Klára, a Deák Ferenc Gimnázium igazgatója konstruktivitást kérve azt írta körlevelében, hogy az ülősztrájkoló diákok igazolatlan órát kaptak

Eljutott hozzánk az intézményvezető e-mailje, amit minden kollégájának elküldött.
Garai Szakács László

2022. december 06. 10:30

Faragó Klára, a Deák Ferenc
Gimnázium igazgatója konstruktivitást kérve azt írta
körlevelében, hogy az ülősztrájkoló diákok igazolatlan órát
kaptak

Ülősztrájkot tartottak a diákok hétfőn a Deák Ferenc Gimnáziumban: az ötödik órában zajlott az esemény, erről mi is beszámoltunk. Meg is lett az eredménye.

 

Faragó Klára ma délelőtt körlevelében öt pontban „hivatalos információt” osztott meg kollégáival, azt írta:

 

„hangsúlyosan kérek mindenkit ezeknek a betartására és betartatására.”

 

Íme a levél:

 

 

Hogy mennyire nem a valóságban él a Fidesz, azt ez az e-mail is jelzi, az mentheti valamelyest Faragó Klárát, ha a tankerület fogalmazványát kellett a saját neve alatt elküldenie:

  • egy, a tegnapihoz hasonlatos ülősztrájknak pont az a lényege, hogy akár spontán is megszerveződhet, egyik pillanatról a másikra, de ha szólnak is róla a diákok, egy értelmes, normális intézményvezető ennyit mond, mindegy, melyik oldalon áll: rendben, csináljátok.
  • Akkor, amikor mindent mindenhogyan mindenki élőzik az okostelefonján hogyan gondolja azt, hogy engedélyt kérnének erre? A zárójeles megjegyzés a személyes adatok kezeléséről is mellébeszélés: ha részt veszek egy ilyen ülősztrájkban, azt bátran vállalom, és ha nem én fényképezek, videózok, akkor is tisztában vagyok azzal, hogy más ezt megteszi, és biztos, hogy rajta leszek a képeken, felvételeken.

 

Az igazolatlan órás utasításra meg csak egy szó létezik:

 

szánalmas.