Fantasztikus szedeákos téli szünet: három meccs, három győzelem

Hét győzelemnél tart már a Naturtex-SZTE-Szedeák sorozata, amely ebben a szezonban nemcsak szerethető, aranyos csapat, hanem tényleg jó, sőt, nagyon jó.

2021. január 03. 11:20

Fantasztikus szedeákos téli szünet: három meccs, három győzelem

Egy hét alatt három meccset játszott a téli szünetben a Naturtex-SZTE-Szedeák: a hazai Jászberény elleni találkozó kötelező győzelem volt, de ha Sopronból, pláne Székesfehérvárról vereséggel jönnek haza, senki nem bántotta volna őket. Ehhez képest mindkét idegenbeli meccsüket jó játékkal nyerték meg.

A nagy padlófelmosás

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–87 (21–31, 13–26, 17–11, 27–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi Tamás Péter, Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter.
Alba Fehérvár: Vojvoda 18/9, Curry 12/6, Lukács 6/6, Davis 5/3, Ahmad 22. Cserék: Takács, Turner 11, Awogbemi, Omenaka 4. Vezetőedző: Forray Gábor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 28/9, Brown 14/12, Dželetović 23/6, Dickey 16. Cserék: Keller, Kerpel-Fronius B. 4. Vezetőedző: Srećko Sekulović.

Forray Gábor: – Megérdemelte a győzelmet a Szeged. Az első félidőben különösképpen jól játszottak, de nyilván mindenki úgy támad, ahogy hagyják. Ez alapigazság, és mi gyakorlatilag nem csináltunk semmit az első húsz percben védekezés gyanánt. A Szeged pedig van olyan rutinos, és jó játékosokból áll, hogy ezt kihasználta és kiépítettek egy olyan előnyt, amely a meccs végéig kitartott. Magyarázat nincs, elnézést kérek a szurkolóktól, hiszen teljesen mindegy, hogy hazai pályán, vagy idegenben vagyunk, de nem lehet ilyen első félidőt produkálni. Ki lehet kapni, mert nem vagyunk robotok, de azt nem engedhetjük meg, hogy felmossák velünk a padlót, és az első félidőben ez történt. A szünetben átbeszéltük a dolgokat és utána megmutatta a csapat, hogy van tartása.

Srećko Sekulović: – Nagyon nehéz mérkőzést is játszottunk, hiszen az Alba mindig erős hazai pályán. Ezúttal sem volt másképp, az volt a győzelmünk kulcsa, hogy nagyon jól indítottunk az első félidőben, jól védekeztünk a támadással sem volt problémánk, valamint jó dobtuk a hárompontosokat, és rengeteg asszisztot adtunk. A második félidőben tudtuk azt, hogy vissza akar jönni a meccsbe az Alba, egy kicsit el is fáradtunk, de koncentráltunk. Óriási győzelmet arattunk, az biztos, hogy nem sok csapat fog itt nyerni.

Kemény védekezés: minden negyedben húsz pont alatt maradt a Sopron

Sopron KC–Naturtex-SZTE-Szedeák 70–80 (17–17, 17–23, 18–23, 18–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 17. forduló. Sopron, Novomatic Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch Péter Árpád, Török Róbert, Nagy Viktor.
Sopron KC: Jackson 11/6, Thompson 14/3, Fazekas 5/3, Jogéla 15/3, Bagó 4. Csere: Boriszov 11/6, Werner 2, Supola 3/3, Halász 2, Sitku, Takács 3/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 28/9, Brown 15/9, Dželetović 17/3, Dickey 15. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Keller, Mayer, Olasz. Vezetőedző: Srećko Sekulović.
Kipontozódott: Jackson (34.).

Kostas Flevarakis: – Gratulálok a Szegednek, mert nagyon jó csapatuk van, már a szezon eleje óta. Remélem, hogy tovább tudják folytatni hiányzók nélkül. Amire én a 2020-as évből emlékezni fogok, az az, hogy a srácok nagyszerű munkát végeztek, de amin szeptember óta keresztül mentünk, az egyszerűen hihetetlen. Sosem játszottunk teljes kerettel, végig voltak sérültjeink, de a srácok végig küzdöttek, hogy szinten tartsák a csapatot. Remélem, az új játékosunk érkezésével helyreállnak a dolgaink.

Srećko Sekulović: – Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jól felkészültünk a meccsre. Tartottunk egy kicsit a Soprontól az utolsó fordulóban látott teljesítményük miatt, ezért keményen próbáltunk védekezni ellenük. Az első félidőben görcsösen támadtunk, a védekezésünk viszont végig jó volt, küzdöttünk, és kiharcoltuk a győzelmet.

Egy hazai győzelem, amikor mindenki legalább két kosarat dobott

Naturtex-SZTE-Szedeák–Jászberény 125–69 (37–21, 32–14, 27–17, 32–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A. csoport, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Ádám József, Györfy Rúben, Szilágyi Bálint.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 11/9, Brown 21/9, Dželetović 24/3, Dickey 10, Csere: Mayer 10/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Olasz 13, Keller 5/3, Balogh 7, Polányi 11/3. Vezetőedző: Srećko Sekulović.
Jászberény: Frank 11/9, Katona 8/6, Füzi, Brbaklics 24/3, Rékasi 1, Csere: Kinney 17/3, Kaszás 8, Kovács A., Szalkai, Kovács V. Vezetőedző: Lo El Hadji Malick.

Srećko Sekulović: – Fontos volt, hogy senki ne sérüljön meg, és győztesen térjünk vissza a szünet után. Sűrű program vár ránk a folytatásban. Örülök a fiatalok jó játékának, bebizonyították, lehet rájuk számítani a továbbiakban. Sok sikert kívánok a Jászberénynek, biztos vagyok benne, hogy erősebb csapat lesznek. Lehet, mi voltunk az utolsók, akik könnyen tudtak nyerni ellenük.

Lo El Hadji Malick: – Tudtuk, hogy egy erős Szegeddel játszunk. A sérülések elkerülése mellett azt szerettük volna, ha nem engedünk ennyi támadást ellenfelünknek, hiszen tudtuk, hogy általában tíz-tizenöt másodperc alatt befejezik a támadásaikat. Ez sajnos nem sikerült, mert a mi eredménytelen gyors támadásaink után a Szeged mégis gyors támadásokat vezethetett. Remélem, ez volt az utolsó esélytelen meccsünk. Most hazamegyünk, elkezdünk dolgozni a teljes csapattal, és bízunk a jobb folytatásban.

A következő meccs január 5-én a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban Oroszlányban az OSE Lions ellen. A hetedik már megvolt, jöjjön a nyolcadik!

Tovább olvasom