Fantasztikus címvédés: Pádár Nikolett új korosztályos csúccsal győzött

A 400 méter gyorson és a 100 méter gyorson szerzett két ezüst érem után a HAÁSZ Szegedi Úszóegylet versenyzője új korosztályos csúccsal nyerte a 200 méteres gyorsúszás a kaposvári országos bajnokságon.
Vass Imre

2022. november 19. 10:20

Fantasztikus címvédés: Pádár Nikolett új korosztályos csúccsal
győzött

Pádár Nikolett semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy ezen a távon ő a legjobb. 75 méter után már egy testhosszal vezetett az ob-döntőben, és végül óriási előnnyel ért célba. A szegedi kiválóság több mint egy másodperccel javította meg az eddigi – korosztályos magyar rekordnak számító – egyéni csúcsát, az új csúcs 1:54.58.

 

Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője a versenyt követően kiemelte, hogy Pádár rendkívül magabiztosan versenyzett. „A 400 méter gyors szerdai döntője ezután az eredmény után még inkább fejbevágott minket, hiszen a mai formából és időeredményből látszik, hogy simán összejöhetett volna a másik aranyérem is. Azt a finálét mindketten eltaktikáztuk, Niki saját iramára kellett volna építenünk. Örülök, hogy ebben a döntőben már minden rendben volt!” – mondta.

 

A döntőt követően Nikolett arról beszélt, hogy kicsit dühösen állt rajthoz, mivel 100 méteren is és 400 méteren is második lett. „Pedig tudtam, hogy több van bennem. Úgy álltam oda a 200 méter gyors döntőjéhez, tényleg, mindent meg fogok tenni, hogy én érjem el először a falat” – nyilatkozta.

Címlapon

mutasd mind