Tesztelték az Orbán-pizzát a kormányfő leglelkesebb propagandistái

Nagyot futott az Orbán Viktorról elnevezett pizza: március 15-én nemigen maradt szabad hely a narancsos specialitást dupla áron kínáló kiskőrösi étteremben. A jól fizetett megafonosok is beszálltak tesztelni.
Hollósi Zsolt

2023. március 15. 22:05

Tesztelték az Orbán-pizzát a kormányfő leglelkesebb propagandistái

 

Miután a miniszterelnök is megkóstolta a róla elnevezett narancsos pizzát, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján Kiskőrösön tartott ünnepi beszédére nyomába szegődő, súlyos milliókból kormánypropagandát toló megafonos jobboldali celebritások sem hagyhatták ki. Biztosan ez is közrejátszhatott abban, hogy jól fogyott a csak limitált ideig kínált specialitás a helyi étteremben. Mint korábban megírtuk, a pizza BBQ és mézes alapú, a feltétben az erőt a jalapeno paprika karikák adják, és végül elmaradhatatlanul kerül a tetejére néhány narancsszelet is. A kiskőrösi vendéglátóhely hirtelen olyan népszerű lett, hogy szerda dél körül már asztalt sem lehetett ott kapni. Pedig nem adták olcsón az Orbán Viktor-pizzát: a kicsi 3530, a nagy 3810, az óriás 10 ezer 330 forintba került.

Orbán Viktor leglelkesebb hívei közül többen is megosztották a pizza kóstolás eredményét. Pohár Dániel jobboldali riporter – aki egy interjúban  büszkén megvallotta, hogy mindennap imádkozik, valamint elsőáldozott és bérmálkozott is – a Facebookon azt írta:  tesztelve – finom.

Jó barátja és harcostársa, Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője – ugyancsak a Megafon tagja – sem maradhatott le. Szintén a Facebookon osztotta meg a teszteredményt: „Egyébként tényleg jó, a recept alapján nem gondoltam volna!”