Ezüst Medvét kapott a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál kategóriagyőztes operatőrjének új filmje, ami egy hétig látható Szegeden is

Szegeden, a Belvárosi Moziban is látható péntektől a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál 2020-as legjobb nagyjátékfilm kategóriában nyertes operatőre, Benedict Neuenfels új filmje, az Én vagyok a te embered. A film Ezüst Medve-díjat kapott a 2021-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon és ez az alkotás Németország 2022-es Oscar-nevezése.
Rafai Gábor

2022. január 07. 11:28

Ezüst Medvét kapott a Zsigmond
Vilmos Filmfesztivál kategóriagyőztes operatőrjének új filmje, ami egy hétig
látható Szegeden is

A német Benedict Neuenfels 2020-ban nyerte el a Styx című alkotásával a nagyjátékfilm operatőri munkáért járó díjat a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Új filmjének, az Én vagyok a te embered című mozinak Maria Schrader a rendezője.

A német nyelvű, magyar felirattal vetített filmet péntektől egy héten keresztül láthatják a szegediek a Belvárosi Mozi 

Csőke József termében.

 

Vetítési időpontok:

Január 7., péntek 20 óra 30 perc

Január 8., szombat 20 óra 30 perc

Január 9., vasárnap 20 óra 30 perc

Január 10., hétfő 20 óra 30 perc

Január 11., kedd 20 óra 30 perc

Január 12., szerda 20 óra 30 perc

 

 

A fim története szerint Alma a berlini Pergamon Múzeumban dolgozik ókorkutatóként. A főnöke egy nap behívja magához, és alkut ajánl: arra kéri Almát, vegyen részt egy rendkívüli kísérletben. Ha hajlandó három hétig együtt élni egy humanoid robottal, megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez. Alma vonakodva fogadja el a megállapodást, de végül hazaviszi a sármos, brit akcentussal beszélő robotot, Tomot, akinek egyetlen célja van, hogy Almát boldoggá tegye. 

 

Minden vélt kívánságát lesi: rózsaszirmos, illatgyertyás fürdőt készít neki, szín szerint rendezi a könyvtárát, és pezsgős reggelivel várja. 

 

Alma azonban nem olyan férfira vágyik, aki mindenben kiszolgálja, ezért szeretne minél előbb megszabadulni az idegesítő Tomtól. A robot viszont gyorsan tanul, hamar alkalmazkodik Alma elvárásaihoz, képes lesz nemet mondani, és a készséges szolgából autonóm személyiséggé kezd válni. 

 

A közeli jövőben játszódó film hol kacagtató, hol megrendítő módon feszegeti az örök kérdést: mi az, ami emberré tesz bennünket?