Ezt is megéltük: nem dolgozhat ügyvédként a korrupcióval vádolt Völner Pál

Varga Judit volt helyettesére 8 év börtönbüntetést kér az ügyészség, emellett 25 milliós pénzbüntetést, a közügyektől 10 évre szóló, az ügyvédi tevékenységtől pedig végleges eltiltást, valamint vagyonelkobzást javasol.
Kékes Viktória

2022. november 08. 09:08

Ezt is megéltük: nem dolgozhat ügyvédként a korrupcióval vádolt Völner Pál

Októberben derült ki, hogy a korrupcióval gyanúsított Völner Pál nem csak az előzetes letartóztatást úszta meg, de ügyvédként is praktizálhat. Az ügyészség még akkor sem rendelte el a volt igazságügyi államtitkár letartóztatását, amikor vádat emelt ellene. 

 

A hvg.hu most azt írja, hogy már nem dolgozhat ügyvédként Völner, ügyvédi státuszát inaktívra változtatta a kamara a vele szembeni vádemelés után. A portál információit megerősítette az erről szóló határozatot aláíró Becker Tibor ügyvéd is, aki a Völner esetében területileg illetékes Komárom-Esztergom megyei ügyvédi kamara elnöke. Becker a hvg-nek elmondta, hogy a vádemelés bejelentése után két nappal kapott értesítést a vádhatóságtól, ami alapján a törvényi előírás szerint október 28-án elnöki határozatban döntött az ügyvédi tevékenység gyakorlásának felfüggesztéséről.

 

A rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legsúlyosabb korrupciós botrányának másik főszereplője, Schadl György viszont hiába ül börtönben, továbbra is a végrehajtók elnöke.