Ezt is elintézte a Fidesz, megszűnik a szegedi posták többsége – Nemes István olvasói levele

Kinek mit intézett a kormánya, ugye? Nekünk például messzebbre kell majd menni télen, hogy befizessük a megemelt gázszámlát, és hosszabbak lesznek a sorok is az ablakoknál.
Szeged.hu

2022. november 03. 15:14

Ezt is elintézte a Fidesz, megszűnik
a szegedi posták többsége – Nemes István olvasói levele

Jövő héten bezár tizenkét (!) szegedi kisposta, több másik városrésszel együtt szolgáltatás nélkül marad például Gyálarét és egész Újszeged is. Ha jól számolom, így a városi posták több mint fele megszűnik. Bár azt állítják, ez csak ideiglenes, országosan több mint 360 postát zárnak be és felmondanak 300 dolgozónak, az újranyitás idejéről pedig nincs hír.

 

Ez egyrészt nagyon aggasztó, hiszen azt jelenti, hogy a magyar állam, tizenkét év „sikeres” jobboldali kormányzás után, az alapvető szolgáltatásokat sem képes biztosítani. Másrészt baromira felháborító, mert megint rajtunk spórol a Fidesz, és kifejezetten azokon az idős embereken, akik rendszeresen veszik igénybe a hagyományos postai szolgáltatásokat.

 

Van egyébként Szegednek egy fideszes országgyűlési képviselője, Mihálffy Béla, aki azért kapja a fizetését, hogy ilyenkor kiálljon értünk. Meg van egy pár helyi politikusuk, aki felemelhetné a hangját. Mit csinálnak helyette? Idióta videókat forgatnak arról, hogy mennyire károsak az Orbán Viktor által is már nyolc alkalommal megszavazott, Oroszország elleni uniós szankciók. Mihálffy Béla parlamenti teljesítménye pedig kimerül abban, hogy az ellenzéket szidalmazza. Közben azokat az embereket, akiknek a mandátumát és havi 2 millió forintos fizetését köszönheti, cserbenhagyja. Mint oly sokszor, ezek a fideszesek megint elárultak minket.

 

A posták bezárása, főleg ilyen nagy számban, rendkívül felelőtlen döntés és jól mutatja a különbséget a kormány és az önkormányzatok politikája között. Az energiaválság miatt a városok bezárni kényszerülnek több kulturális és sportlétesítményt annak érdekében, hogy az alapvető szolgáltatásokat fenn tudják tartani. A kormány meg épp az ellenkezőjét teszi, a postákat bezárja, a spórolt pénzből meg folytatja a milliárdos kampányát az Európai Unió ellen. Így sáfárkodnak ők a mi pénzünkkel.

 

Ehhez képest a „hanyatló nyugaton” még mindig működik tisztességes postai szolgáltatás. Sőt, a német posta (ami biztosan nem olyan „high-tech”, mint a miénk!) Magyarországon toboroz kézbesítőket 750 ezres kezdőfizetéssel. Ez mondjuk csak a harmada Mihálffy Béla képviselői tiszteletdíjának, de egy harmincéves tapasztalattal rendelkező mesterdiplomás pedagógus bérének meg a duplája.

 

Tudom, hogy vannak, akik szerint ez nem is olyan nagy probléma, mert a posta már a múlté. Gondolom ők azok, akik bevették Orbán Viktor szövegét arról, hogy Magyarország a világ ötödik „leginkább high-tech országa”. Persze ha miniszterelnök járt volna mostanában postán, biztosan nem mondana ilyen sületlenségeket. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ha ebben a fejlett országban már nincs szükség annyi postahivatalra, akkor miért olyan hosszú mindig a sor? És ha a felét bezárják, akkor mennyivel lesz majd hosszabb? Feltételezem, hogy jelentősen. Hát ezt intézte nekünk az Orbán-kormány.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind