Ezen a meccsen nem volt meglepetés: Franciaország–Ausztrália 4–1 (2–1)

Egy gyors ausztrál góllal indult a találkozó, azonban utána beindultak a franciák, rövid időn belül egyenlítettek, majd meg is fordították az eredményt. A második félidőre már semmi izgalom nem akadt.
Vass Imre

2022. november 22. 22:45

Ezen a meccsen nem volt meglepetés: Franciaország–Ausztrália
4–1 (2–1)

Világbajnokság, Katar, 1. forduló, D csoport,

Franciaország–Ausztrália 4–1 (2–1)

Katar, al-Dzsanub Stadion, 40 847 néző. Vezette: Victor Gomes (dél-afrikai)

Franciaország: Lloris – Pavard (Koundé, 89.), Upamecano, Konaté, L. Hernandez (Théo Hernandez, 13.) – Tchouaméni (You. Fofana, 77.), Rabiot – Mbappé, Griezmann, O. Dembélé (Coman, 77.) – Giroud (Thuram, 89.).

Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Ausztrália: Ryan – Atkinson (Degenek, 85.), Rowles, Souttar – Leckie, Mooy, McGree (Mabil, 73.), Duke (Cummings, 55.), Behich – Irvine (Baccus, 85.), Goodwin (Guol, 73.). 

Szövetségi kapitány: Graham Arnold

Gólszerző: Rabiot (27.), Giroud (31., 71.), Mbappé (68.), ill. Goodwin (9.)

 

Mivel a csoport másik mérkőzésén Dánia döntetlent játszott Tunéziával, így Franciaország előtt megnyílt a lehetőség, hogy nagy lépést tegyen a továbbjutás felé. Ehhez azonban győznie kellett Ausztrália ellen. De nem így indult a találkozó, hisz a 9. percben már a francia kapuba került a labda. 

 

Mathew Leckie egy cselt követően átívelte a másik oldalra a labdát, az ötös sarkánál Craig Goodwin érkezett, és ballal a kapu felső sarkába lőtt (0–1).

 

 

A francia válogatott gyorsan magára talált és egyre több támadást vezetett, azonban az ausztrálok jól védekeztek. A 28. percben mégis sikerült a galloknak betalálni, Hernandez bal oldalról adta be a labdát, amelyre Rabiot kiváló ütemben érkezett és a kapu közepébe fejelte azt. A középpályás a 30. válogatott meccsén a harmadik gólját szerezte meg.

 

Öt perc múlva már fordított is Franciaország. Mbappé labdát szerzett, ami Rabiothoz került, aki Giroud-hoz passzolt. A csatár pár lépés után, öt méterről laposan a kapuba lőtte a vezető gólt.

A második félidő újabb francia rohamokkal kezdődött, ami a 68. percben újabb gólt eredményezett. Mbappé első lövése még pontatlan volt, azonban a kipattanó labdát Dembélé-től visszakapta és 5 méterről fejjel már nem hibázott, a jobb alsó sarokba bólintott.

 

 

Alig öt perc múlva Giroud megszerezte a csapata második gólját, ami egyben a negyedik francia találat volt. 

 

Ezt követően már visszavettek a franciák, az ausztrálok ezt nem tudták kihasználni és így több gól nem is született.

 

A D csoport másik mérkőzésén:

A D csoport állása:

 

  1. Franciaország 3 pont
  2. Dánia 1 pont
  3. Tunézia 1 pont
  4. Ausztrália 0 pont