„Ezek nem a mi értékeink!” – közös közleményben határolódik el a zsidózó, karlendítő ultráktól öt nagy szegedi sportklub

Közös közleményt adott ki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Pick Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat. A zsidózó „szurkolókat” kitiltják a lelátóikról.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 05. 16:32

„Ezek nem a mi értékeink!” – közös közleményben határolódik el a zsidózó, karlendítő ultráktól öt nagy szegedi sportklub

Az öt klub azért emelt szót a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés ellen, mert az MTK szerint a hétfői Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni hazai meccsükön a szegedi csapat szurkolói a lelátón karlendítésekkel, a mérkőzés után pedig zsidózással próbáltak bosszút állni az budapesti csapattól elszenvedett vereségért.

 

A felsorolt klubok azt ígérik, hogy minden segítséget megadnak a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is, és kitiltják az érintett „szurkolókat”.

 

Íme, a szegedi klubok közleménye változtatás nélkül:

 

„Szeged városának, a régió lakosságának életében különleges szerepet tölt be a helyi sportélet, beleértve a profi-, valamint a száznál is több amatőr sportegyesületet, az értük dolgozókat és szurkolókat.  

 

Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra, sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene.

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat minden segítséget megad a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is.

 

Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről.”