Ez tükörsima volt: Brazília–Dél-Korea 4–1 (4–0)

Neymar góllal tért vissza, a továbbjutás mellett ez a legnagyobb öröm Brazíliának.
Cservenák Zoltán

2022. december 05. 22:48

Ez tükörsima volt: Brazília–Dél-Korea 4–1 (4–0)

Világbajnokság, Katar, nyolcaddöntő

Brazília–Dél-Korea 4–1 (4–0)

Doha, Stadium 974. V: Turpin.

BRAZÍLIA: Alisson (Weverton, 80.)– Éder Militao (Dani Alves, 63.), Th. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – L. Paqueta, Casemiro, Neymar (Rodrgo, 80.) – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr (Martinelli, 72.). Szövetségi kapitány: Tite

DÉL-KOREA: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu (Hong Csul, a félidőben) – Li Dzse Szun (Li Kang In, 74.), Dzsung Vu Jung (Szon Dzsun Ho, a félidőben), Hvang In Bom (Paik Szung Ho, 65.), Hvang Hi Csan – Szon Hung Min, Cso Ku Szung (Hvang I Dzso, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Gólszerző: Vinícius Júnior (7.), Neymar (13. – tizenegyesből), Richarlison (29.), Paqueta (36.), ill. Paik Szung Ho (76.)

 

Már a 7. percben megszerezték a vezetést a brazilok, az eddig formán kívül játszó Raphinha szélről visszagurított labdájából Vinícius Junior lőtt gólt 9 méterről, 1–0.

 

Megzavarodtak a dél-koreaiak, Richardlisont rúgta fel Jung a labda helyett, tizenegyest ítélt a játékvezető. A büntetőt a visszatérő Neymar magabiztosan belőtte, 2–0.

 

Csan 17 méterről leadott csavart lövését védte Alisson egy robinzonáddal.

 

Igazi brazil gingát láthatott a közönség a 28. percben, amikor Richarlison a fején táncoltatta a labdát, majd kicselezte a koreai védőt, továbbtette Marquinhoshoz, aki Thiago Silvát találta meg. A hátvéd tökéletesen játszotta vissza a helyzetbe mozgó Raphinhához, aki közelről kilőtte a jobb alsót, sakk-matt, igazi varázslat volt a pályán, 3–0.

 

Fél óra alatt lerendezték a meccset, és eldöntötték a továbbjutást a brazilok. A slusszpoén a 37. percben jött: Vinícius löbbölte a labdát balról középre, ahol érkezett Paquetá, majd kapásból a hálóba lőtt, 4–0. Eldőlt. Ki állítja meg Brazíliát?

 

Dél-Korea nem, legfeljebb a brazilok saját magukat. A félidőig tovább támadtak a dél-amerikaiak, de nem lőttek újabb gólt.

 

A második félidőben Szon szépen tekert kapura egy labdát, de Alisson hatalmas bravúrral mellé tolta.

 

Korea nem adta fel, a 70. percben Szon lőtt kétszer kapura, de blokkoltak a védők, majd Csan lövése egy koreairól vágódott le, miután Alisson beleért a labdára. Elképesztő, mi maradt ki.

Az ázsiai játékosok becsületére legyen mondva, nem adták föl, Ho nagyjából 22 méterről hatalmas gólt lőtt a brazil kapuba. Casemiro fejelt ki egy szabadrúgást középre. Nem volt jó ötlet, 4–1.

 

A 88. percben Alves lőtt majdnem gólt, de ollózós lövését blokkolja egy koreai védő.