Ez nem vicc: visszavonták Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét – ennél nagyobb elismerést humorista nem kaphat a hatalomtól

Az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint Galla Miklós közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével. Ez mégis inkább vicc, nevessen bátran, miközben ezt olvassa!

2021. június 11. 01:12

Ez nem vicc: visszavonták Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét – ennél nagyobb elismerést humorista nem kaphat a hatalomtól

Nem egészen világos, hogy mit ért például a közmédia „értékrendje” és „szellemisége” alatt Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A közmédia értékrendjébe például évek óta pont belepasszol a hírhamisító Papp Dániel. Pedig az MTVA vezérigazgatójáról bíróság mondta ki, hogy lehet rá használni a hírhamisító jelzőt, miután hírt hamisított.

Egyelőre nincs hír arról, hogy Papp Dánieltől bármilyen gyűrűt, kinevezés visszavontak volna értékrendbeli problémák miatt.

Galla Miklós ráadásul biztosan nem hamisított hírt, és azok közé tartozhatna, akik a tehetségükkel sokszorosan kiérdemelték a Karinthy-gyűrűt.

Persze, mindig lehetnek kivételek, olykor tehetségtelenek is eljuthatnak a Karinthy-gyűrűig, de ez semmiképp sem Galla Miklós lett volna. Galla ugyanis a magyar humor Hofihoz mérhető fontosságú szereplője. Most már ne nevessen, mert ez tényleg nem vicc. Lehet, hogy Galla nincs úgy a kirakatban, mint Hofi és – nyugodtan mondhatjuk, hogy most már – Bödőcs –, de Galla az abszurd humor magyar hangja, egyszerre írta és rendezte, sőt játszotta és nézte is. Csak ő nem maradt egyedül, mi is néztük, nézzük, hallgatjuk a mai napig.

Az Index azt írja, állítólag azért vonhatták vissza a humorista gyűrűjét, mert csatlakozott Karácsony Gergely új mozgalmához. Galla cáfolja ezt, és megemlíti, hétfőn ő konferálta az MTVA Rádiókabaréját. Akkor még összeegyeztethető volt az „értékrendje” és „szellemisége” a közmédiával.

A laphoz került levélben ez áll:

„Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

Tegyük el ezt a levélrészletet, mert kordokumentum. Egyébként meg olyan, mint egy Örkény egyperces.

Percemberek, még viccnek is rosszak.

De nem Galla, ő halhatatlan. Azon kevesek egyike, akiről egyszer majd gyűrűt is elnevezhetnek. Netán egy csillagot. 

Vagy egy Gallaxist.

Z

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind