Ez még egy nagyon fagyos csütörtök

Egy újabb klasszikus januári nap – időjárási szempontból. Elvileg holnaptól enyhül az idő, és jó ideig nem is lesz ilyen hideg, mint ebben a néhány napban.
Garai Szakács László

2022. január 13. 06:52

Ez még egy nagyon fagyos csütörtök

Mínusz tíz fokról kezdődik ma a felmelegedés, és valamikor a délután közepére végére eljutunk nulla fokig. Jó hír, hogy a fagypontról nem nagyon hűl vissza éjszakára sem a levegő, mínusz eggyel fordulunk rá a péntekre. Ez is jelzi, hogy elvileg enyhül az idő, de a tíz napos előrejelzések olyan bizonytalanok, mint az élelmiszerárstop: arról sem tudni, meddig tart, legalábbis a törzsfőnök a facebookos videójában ezt az egyet elfeledte mondani, a benzinárról például tudjuk, hogy kilencven napra van befagyasztva, utána megvizsgálják mi a helyzet.

 

 

No, de a politika szépségeiből vissza az időjárási gyönyörűségekhez!

Egész nap pazarul süt a nap, valamikor a délután közepén kezdődik egy kis felhősödés, de teljesen akkor sem borul be az ég. A szél délnyugatról, nyugat-délnyugatról fúj, szintén délutánra erősödik fel, akkor sem fúj őrült tempóban, de hevesebben mozog, mint délelőtt.

 

A levegőminőség a 2,5 mikronos szálló por miatt közepesre romlott.

 

 

A téli pollenszórás bajnokai még mindig velünk vannak, hogy ekkor fagyban erre hogyan képesek, rejtély, de az ÁNTSZ még mindig méri a magvaikat a levegőben.

 

 

A napsütéssel tehát nincs gond, és igazából a levegő hőmérsékletével sem lesz. Csak legyen már koradélután, amikorra a nagy fagy elvileg véget ér.