Ez is csak egy átlagos, októberi, felhős, napsütéses kedd

Anticiklon alakítja egyre inkább időjárásunkat: csendes, nyugodtságban telik el a nap.
Garai Szakács László

2022. október 04. 07:00

Ez is csak egy átlagos, októberi,
felhős, napsütéses kedd

Többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal. Nem lesznek nagy beborulások és kiderülések sem: egy kicsit időről időre eltakarják a napot a gomolyok, de olyan ma nem nagyon lesz, hogy egész Szeged felhőben úszik, valamelyik városrészben biztos, hogy mindig látható a csillag. A levegő hét fokról melegszik fel tizenhétig, tíz fokig hűl vissza. A friss, reggeli prognózis szerint három óra körül záporozhat egy keveset, volt már, hogy vártak ilyesmit a meteorológusok, aztán nem lett belőle semmi, ahogy az is előfordult, hogy reggel még semmi nem utalt rá, mégis leszakadt az ég már középdélelőtt. A szél északnyugatias irányokból fúj, nem annyira hevesen, mint hétfőn, de még bőven érezzük a sebességét.

 

A levegőminőséggel ma sincs baj, az elsődleges szennyezőanyag az ózon, azaz egészen kevés por van a levegőben. A pollenek kapcsán ilyet nem mernék kijelenteni, de a folyamatos csökkenésükben napról napra lehet bízni.

 

 

Ha óvatos, elteszi az esernyőt, vagy az esőkabátját. Vagy megvárja fedett helyen amíg a zápor „kidolgozza magát”. Már ha tényleg esik majd.

 

Címlapon

mutasd mind