Ez finom lesz: egész nap havazhat Szegeden

Amikor hajnalban kinéz az ember az ablakon, és azt látja, minden újra fehér, szíve szerint visszafeküdne. De hétfőn van... Óvatosan közlekedjenek!
Ez finom lesz: egész nap havazhat Szegeden

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. igazgatója a szeged.hu-nak elmondta, hajnal 1 órakor hívták be az embereiket, 3 órától már 15 géppel dolgoztak az utakon. A város északi részén 1 centi, a déli részén pedig 3-6 centi hó hullott.

Reggelre a tömegközlekedési útvonalakat járhatóvá tették. A járdák és a kerékpárutak takarítása folyamatos, jelenleg 100 ember dolgozik az utcákon. Ők a gyalogátkelőket is megpróbálják tisztán tartani, ahová az autók folyamatosan felverik a havat.

A megállókat is folyamatosan takarítják, ezt a feladatot egy külsős cég végzi.

Pernyész László, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium meteorológiai munkatársa elmondta, hajnalban kezdett el esni a hó és eddig összesen 6 cm esett. Ma még várható további csapadék, de maximum 1-2 centiméter. Holnap is esik majd, de valószínűleg csak havas eső és abból sem sok, előreláthatóan 1-2 milliméter.

A hét elején reggelente még talajmenti fagyokra lehet számítani, de a nappali hőmérséklet holnap 0 fok körül alakul és megindul az olvadás. A hétvégére már 7-9 fok is lehet, így addigra minden bizonnyal nyoma sem marad a mostani hónak.

Korábban írtuk:

A lenti képernyőmentés szerint gyakorlatilag egész nap havazhat Szegeden. Őrült nagy hótorlaszok talán nem lesznek, mint Borsodban, de az biztos, lelassul a közlekedés. Induljon el hamarabb, még körültekintőbben vezessen, még jobban figyeljen a többiekre. Míg el nem felejtjük: az autót indulás előtt nemhogy illene, kötelező letakarítani!A lenti képernyőmentés szerint gyakorlatilag egész nap havazhat Szegeden. Őrült nagy hótorlaszok talán nem lesznek, mint Borsodban, de az biztos, lelassul a közlekedés. Induljon el hamarabb, még körültekintőbben vezessen, még jobban figyeljen a többiekre. Míg el nem felejtjük: az autót indulás előtt nemhogy illene, kötelező letakarítani!

Még valami, a „Helló, tavasz!¨ Facebook-borítóképeket nyugodtan lecserélhetik valami másra...

Tovább olvasom