Ez azért meglepetés: továbbjutottak a Bruce-ok – Ausztrália–Dánia 1–0

Egyszer el tudtak úgy indulni egy kontrából a saját tizenhatosukról az ausztrálok, hogy az gól legyen. Igaz, Leckie majdnem elrontotta.
Garai Szakács László

2022. november 30. 19:29

Ez azért meglepetés: továbbjutottak
a Bruce-ok – Ausztrália–Dánia 1–0

Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Al Rayyan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 ezer 297 néző, katari matematika szerint. D csoport, 3. játéknap. Vezette: Mustapha Ghorbal, asszisztensek: Mokrane Gourari, Abdelhak Etchiali (algírok).

Ausztrália: Ryan – Behich, Rowles, Souttar, Degenek, Goodwin (Baccus – a szünetben), Irvine, Mooy, Leckie (Hrustic, 89.), Duke (Maclaren, 82.), McGree (Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Dánia: Schmeichel – Maehle (Cornelius, 69.), Christensen, Andresen, Kristensen (Bah – a szünetben), Hojbjerg, Eriksen, Jensen (Damsgaard, 59.), Lindstrom, Braithwaite (Dolberg, 59.), Skov Olsen (Skov, 69.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

Gól: Leckie (60.).

Sárga lap: Behich (4.), Degenek (57.), Skov (75.).

 

Ausztrália kivéve mindenki biztosra vette, hogy Eriksen vezetésével győznek a dánok.

 

És ebben volt is igazság, az első félidőben Jensen tett arról, hogy meglegyen a dán győzelem, csakhogy Ryan is odatette magát, szépen védte a piros hetes kísérletét.

 

A következő igazán említésre méltó esemény a második félidőben esett, és az maga a gól volt, a saját tizenhatosáról indított kontrát Ausztrália, McGree még a saját térfelükön indította Leckiet, aki a dán tizenhatosra becselezte magát Maehle mellett, de amikor visszavette a bal lábára, majdnem elhagyta a labdát, ám utána úgy lőtte el, ahogy kell, a védő lába között a bal alsóba, Schmeichel nem érhetett oda, 1–0.

 

Dánia próbálkozott, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Rayn kapuját ugyan körbelőtték, de az nem sokat ért.

 

 

Ausztrália megérdemelten jutott tovább, két győzelemmel: nem kell magyarázni a teljesítményüket.

 

Hogy miért Bruce-ok?

 

Ezért: