„Ez az infláció valahol a kormány sara”, „az emberek sajnos tűrnek”, „talán így lesz benzin” – Szegeden is rossz az üzemanyaghelyzet

Akárcsak országosan, Szegeden is rossz az üzemanyaghelyzet, noha azt tudni lehetett, hogy eltart még egy ideig, mire helyreáll a rend azt követően, hogy a kormány kedd éjszaka eltörölte a lakossági fogyasztókat védő ársapkát.
Bod Péter

2022. december 07. 15:44

„Ez az infláció valahol a kormány sara”, „az emberek sajnos tűrnek”, „talán így lesz benzin” – Szegeden is rossz az üzemanyaghelyzet

Szerdán késő délelőtt tettünk egy kisebb kört a szegedi üzemanyag-állomásokon, és cseppet sem derűs helyzettel találkoztunk. A Makkosházi úton található MOL-kútnál kizárólag prémium benzin lehetett kapni, 671 forintért. 95-ös benzin egyáltalán nem volt, ahogyan dízel sem.

 

Az egy ott tankoló toyotás hölggyel beszélgettünk el, aki előző nap hiába szeretett volna tankolni, de nem tudott, noha bejárta az egész várost. Nem tiltakozott az ellen, hogy pánikvásárlónak neveztem, mert ahogyan fogalmazott: most már csak az a lényeg, hogy tele legyen a tank. Húsz liter hiányzott a kocsiból, ami most tele lett.

 

Ennél valamivel jobb volt a helyzet a szomszédos OMV-nál. Annyival pontosabban, hogy itt lehetett prémium benzint és prémium dízelt is kapni. Az mindkét Makkosházi körúti üzemanyag-töltőállomáson csak egy-két kútfej működött, de ez nem okozott gondot, mert kevés autós próbálkozott ebben az időszakban a tankolással. 

 

Utunkat az Algyői utó Shell-kút felé vettük. Az üzemanyaghelyzet itt még sokkal kiábrándítóbb volt. A töltőállomás lezárták, annak területére sem hajthattak be az autósok, ami egyértelmű jele volt annak, hogy egyetlen fajta üzemanyagból sincs a készleten semmi. 

 

Kiderült, hogy a helyzet itt megváltozott, amikor másfél órával később a Szeged Televízió operatőre ott forgatott, akkor már a töltőállomás nyitva volt. Azt, hogy szerdán kora délután mi kapható ott és mi nem, sajnos nem tudjuk.

 

Nézze meg a Szeged Televízió anyagát!

Sebaj, mert a terv éppen az volt, hogy amennyiben itt végzünk, akkor közben található ex-Lukoil-kúthoz megyünk, amely nemrégiben vette fel az PKN Orlen nevet. Itt kizárólag dízelt lehetett kapni, ám húsz literben limitálták a vásárolható mennyiséget.

 

Bosszúsan fakadt ki a kisáruszállító vezetője: négy helyen kell tankolni, hogy annyi üzemanyag legyen az autójába, hogy dolgozni is tudjon.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind