Jön az uniós minimálbér, drágul a rezsi az önkormányzatoknak, egyre jobb Szegeden bringázni – Nézze meg itt a keddi Témát!

A Szeged Televízió hírháttérműsora Balogh Judittal.
Kovács M. Norbert

2022. június 07. 21:08

Jön az uniós minimálbér, drágul a rezsi az önkormányzatoknak, egyre jobb Szegeden bringázni – Nézze meg itt a keddi Témát!

Ha kedd és szerda, akkor Téma a Szeged Televízió műsorán, amiben Balogh Judit, a csatorna hírigazgatója beszélget aktuális és fontos témákról az érintettekkel, közéleti szereplőkkel, politikusokkal.

 

Ezek lesznek a témák a keddi Témában:

 

  • Ugyanannyit keres majd egy osztrák és egy magyar minimálbéres? A helyzet azért ennyire nem rózsás, mindenesetre készülőben van legalább egy irányelv az unióban, ami a tisztességes megélhetést szolgáló minimálbért célozza meg. Vendég: Rónai Sándor, a DK EP-képviselője.
  • Mindenfajta egyeztetés és részletszabály nélkül jelent meg, hogy elvennék a csökkentett rezsi lehetőségét az önkormányzatoktól és a kis- és középvállalkozásoktól. Vendég: Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.
  • Ha nem kell nagyon sokat tekerni, például a munkába járáshoz, akkor egyre többen választják a biciklit. Szegeden most ezt segítették elő újabb 20 utca részleges kétirányúsításával. Vendég: Csüllög Imre, a Magyar Kerékpáros Klub szegedi vezetője.

 

Az adás kábeltévén túl élőben nézhető a Szeged Televízió és a Szeged.hu Facebook-oldalain és a YouTube-csatornáin, valamint ezt a cikket is frissítjük az élő adás videójával!

 

Ne hagyja ki, most is jó lesz!

 

Itt a teljes adás: