Ez a kormány mindenre képes, hogy elhallgatassa azokat, akik nem értenek vele egyet

Felajánlotta lemondását igazgatósági tagságáról a KBC bank vezetésének Király Júlia közgazdász. Amint a hvg bezsámolt róla, azért döntött így, mert a személye miatt a kormány „fenyegető üzenetet” küldött a K&H bankot tulajdonló KBC vezetésének.
Ez a kormány mindenre képes, hogy elhallgatassa azokat, akik nem értenek vele egyet

Az Orbán-kormánynál minden bizonnyal az verte ki a biztosítékot, hogy Király Júlia megjelent azon a sajtótájékoztatón, ahol Karácsony Gergely bejelentette visszalépését az ellenzéki előválasztás második fordulójától. A szakember pár nappal később pedig felszólalt Márki-Zay Péter nagygyűlésén és kiállt a politikus mellett.

Király Júlia elmondta ezekről a megjelenéseiről előre tájékoztatta a bank vezetését, és azt is közölte, magán emberként vesz részt a rendezvényeken.

Király Júlia a kilencvenes évek elején a Fidesz gazdaságpolitikai szakértője volt, később több kereskedelmi bankban vállalt vezető szerepet, a kétezres évek elején ő vezényelte le a Postabank privatizációját. 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja volt, innen mandátuma lejárta előtt néhány hónappal, Matolcsy György kinevezése után távozott. Nem sokkal később került be a K&H belga tulajdonosának, a brüsszeli székhelyű KBC Group igazgatóságába.

Tovább olvasom