Évtizedekkel ezelőtt végzett pedagógusok jelentkezését várja az önkormányzat

Szép hagyomány, hogy Szeged önkormányzata minden évben köszönti azokat a pedagógusokat, akik évtizedekkel ezelőtt vehették át diplomájukat. Most leendő díszdiplomások – akik 50, 60, 65, 70 vagy 75 évvel ezelőtt kapták óvónői, tanítói, tanári oklevelüket – jelentkezését várják.
Rafai Gábor

2022. február 28. 19:30

Évtizedekkel ezelőtt végzett pedagógusok
jelentkezését várja az önkormányzat

Szeged önkormányzata várja azon szegedi állandó lakóhellyel rendelkező, nyugdíjas pedagógusok jelentkezését, akik 50, 60, 65, 70 vagy 75 évvel ezelőtt kapták óvónői, tanítói, tanári oklevelüket.

 

Az önkormányzat az arany, gyémánt, vas, rubin, gránit díszoklevél adományozásához a jelentkezők kérelmét felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez.

 

A kérelem benyújtásának határideje: március 25.

 

Az aranyoklevél várományosának – aki oklevelét 50 évvel ezelőtt, 1971-ben vette át – kérelméhez a további dokumentumok beadása is szükséges: rövid szakmai önéletrajz, oklevél fénymásolata és az utolsó munkahely támogató nyilatkozata.

 

A gyémánt, vas, rubin és gránit diploma kérelemhez az önéletrajz mellé a korábbi díszoklevél másolata csatolandó.

 

A felsőoktatási intézmény, vagy annak jogutóda a kérelmet a fenti dokumentumok megléte esetén fogadja, és dönt a díszoklevél adományozásáról.

 

Az érintettek felvilágosítást kérhetnek a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályán, a Széchenyi tér 10. alatt, vagy 62/564–179-es szegedi telefonszámon.

 

Címlapon

mutasd mind