Év vége a Vadasparkban: esős lett az állatok karácsonya

Bár a vasárnapi időjárás egy cseppet sem fogadta kegyeibe a látogatókat, az Állatok karácsonya az idén nem maradt el a Szegedi Vadasparkban, ahol csemegékkel kedveskedtek a bentlakóknak.
Bod Péter

2021. december 12. 12:38

Év vége a Vadasparkban: esős lett az állatok karácsonya

Hosszú évek óta rendezik meg Szegedi Vadaspark évzáró eseményét, az Állatok karácsonyát. Az ideire azért is készültek megkülönböztetetten, mert tavaly a járványügyi korlátozások miatt nem tarthatták meg.

 

Kézműves foglalkozást hirdettek erre a napra, amin az állatoknak készítettek finomságokat, ám a zord időjárás miatt a vártnál sokkal kevesebben látogattak ki a rendezvényre. Ez a hűvös szeles, esős időben nem is csodálható.

 

 

A vadaspark éves rendezvényeit záró karácsony ünnepség nem azt jelenti, hogy az intézmény bezárja kapuit, hiszen egész évben látogatható. A vasárnapi kézműves foglalkozás az ünneplés mellett a madarak téli etetésének fontosságára is igyekezett felhívni a figyelmet – mondta el Szenti Kis Réka, a Vadaspark rendezvényszervezője, zoopedagógus.

 

A Vadasparkba egyébként azért is érdemes kilátogatni a téli hónapokban is, mert az állatok jelentős része ebben az időszakban is látható, hiszen a szabadon élnek a számukra megadott területen.