Pár nap alatt fél Európát körberepülte Orbán a honvédségi géppel

Egyiptomba, Toszkánába, Firenzébe és Velencébe is így utazott a miniszterelnök. Olaszországba már Lévai Anikó is elkísérte a férjét.
Kékes Viktória

2023. március 08. 13:05

Pár nap alatt fél Európát körberepülte Orbán a honvédségi géppel

Miután részt vett a parlament tavaszi ülésszakának nyitóülésén – ahol többek között seperc alatt ledarálták a velük szembeszálló Magyar Orvosi Kamarát –, különgépre szállt és Egyiptomba utazott Orbán Viktor. A miniszterelnököt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is elkísérte Kairóba. A kormánytagok természetesen ezúttal sem menetrendszerinti járattal repültek: mindegyikük külön honvédségi géppel érkezett meg az arab országba, hogy Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfővel megállapítsák: mindkét ország a béke pártján áll.

 

Az már Hadházy Ákos hétfői Facebook-posztjából derült ki, hogy a honvédségi repülő ezután Toszkánában szállt le, majd egyórás pisai kitérő után indult tovább Magyarországra.

 

A 24.hu pedig azt derítette ki, hogy pénteken már Firenze belvárosában járt a miniszterelnök. Pechjére a lap egyik olvasója lefotózta, amint a Piazza Carlo Goldonin sétálgatott felesége, Lévai Anikó társaságában:

Vajon mit rejt a szatyor? Fotó: 24.hu

A 444 olvasója vasárnap már Velencében lőtt egy képet róluk:

Fotó: 444.hu

Az utazásokkal kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke mindössze annyit közölt, hogy „Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni.”

 

Nem ez az első eset, hogy Orbán összeköti a kellemest a hasznossal: 2021 nyarán előbb a katolikus törvényhozók éves találkozóján vett részt, majd együtt vacsorázott feleségével, fiával és egyik lányukkal Rómában. Idén januárban pedig előbb előbb lerótta tiszteletét XVI. Benedek ravatalánál, majd homárt ebédelt egy olasz étteremben. Érdekes módon a honvédségi luxusgép épp akkor járt az olasz fővárosban, amikor a miniszterlnök és családtagjai.

Vélemények

mutasd mind