Esős lehet az ebédidőnk

A délelőtt közepéig és a délután közepétől lehet szép időnk. Ebédidő alatt meg reménykednek az ételfutárok, hogy nem szakadó esőben kell hordaniuk a megrendelt menüket.
Garai Szakács László

2023. március 09. 06:57

Esős lehet az ebédidőnk

A nap első felében még erősen felhős időnk lesz, olyannyira, hogy zivatarokban ebédelhetünk, sőt, a dohányosok már a harmadik délelőtti cigarettájukat is záporok közepette szívhatják majd el. És ha már velük példálózunk: az ebéd utáni kávé és a második cigarettáig valószínűleg esik majd az eső. Aztán teljesen váratlanul eláll, majd délutántól csökkenni, gomolyosodni kezd a felhőzet. A délután második felére már jórészt gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Sötétedésre kiderül az égbolt nem lesz nehéz észrevenni a tizenhat napos Holdat. A levegő tíz fokról tizenötig melegszik fel, éjszaka nyolc fokban alhatunk el. A szél jellemzően délnyugatról fúj, egészen hevesen, de ahogy kiderül az esti égbolt, úgy el is csitul. Teljes szélcsend akkor sem lesz, de a délelőtti, koradélutáni szélviharzás egyértelműen abbamarad.

 

A levegőminőséggel nincs mit tenni, a polleneket is tűrni kell.

 

 

Ha négy óra körül végez, akkor otthonhagyhatja az esernyőt, esőkabátot. De dél körül nehéz lesz úgy kiszaladni a munkahelyéről bárhová is, hogy a kifutást megázás nélkül megússza.