Esős hétfőnk van

Többször is esik, délután valószínűleg haza tudunk úgy menni, hogy nem kell az esernyő, esőkabát.
Garai Szakács László

2022. szeptember 26. 06:54

Esős hétfőnk van

Egy hullámzó front van Szeged felett, ennek a hullámzásnak köszönhetjük, hogy nem esik ma folyamatosan az eső. Hajnalban már volt egy adag, most, amikor ezt a néhány sort írom, éppen nem esik, de délelőtt megint elered. Ebéd után eláll és egészen sötétedésig – igen, már fél hétkor sötétedik, pedig ez lehetne akár másképp is –, amikor újra eleredhet. Elvileg nem lesznek nagy, látványos záporozások, ez már klasszikus csendes, őszi eső lesz délelőtt és koraeste is. A levegő tizennégy fokról tizenkilenc fokig melegszik fel, éjszaka is tizennégyben alszunk el – nem hűltünk ki a felhőknek köszönhetően. A szél dél-délkeleten kezd és ott is fejezi ma be, de napközben elforog egészen nyugatig, nem fúj hevesen, de az iránya kicsit összevissza lesz a két égtáj között.

 

A levegőminőség közepesre romlott, a 2,5 mikronos szálló por elkezdett dúsulni a levegőben – szép lassan begyújtottunk. A pollenhelyzet gyatlovi: „nem jó, de nem is tragikus.”

 

 

Esernyő vagy esőkabát nélkül dőreség elindulni ez már nem olyan eső, amiben jó megázni. Nem fázzanak meg csak azért, mert véletlenül otthonhagyják az ernyőt vagy a kabátot!

 

Címlapon

mutasd mind