Esküvőiruha kiállítás, Kiscsillag koncert, írók magánélete – Körút, 2023. február 16. (frissítve)

Ma este elvisszük Önöket az esküvőiruha kiállításra és a Kiscsillag koncertjére. Járai Máté improvizált nekünk, Nyáry Krisztiánnal pedig megvitattuk, kell-e ismernünk az írók magánéletét. Eljön hozzánk a Magyar Kultúra új lovagja, helyesebben lovagnője, egy néptáncos igazi népviseletet is hoz be egy leendő kiállításról, a műsor végén pedig László Boldizsárral is csevegünk a Cotton Club Singers közelgő Abba-koncertjéről.
Vass Imre

2023. február 16. 19:32

Esküvőiruha kiállítás, Kiscsillag koncert, írók magánélete – Körút, 2023. február 16. (frissítve)

Az adás témái: 

 

  • A Magyar Kultúra Lovagjává avatták Temesi Mária operaénekest, az SZTE Magánének Tanszékének professzorát.

 

  • A költők és írók gyakran tudatosan alakították imázsukat, amely sokszor nem is felelet meg teljesen igazi egyéniségüknek. Ady az alkoholmámorban úszó zsenit, Petőfi a forradalmár hazafit. Erről beszélt a Mentorháló legutóbbi estjén Nyáry Krisztián. A népszerű irodalmár sikeres pódiumműfajjá tette a művészek magánéletét.

 

  • A körútban többször volt már vendégünk Császi Zsüliet, jogász, aki azonban egyszersmind író is. Most ismét meghívtuk, mert megjelent első regénye, amelyről ajánló is készült.

 

  • Improvizálni nem minden színész tud és pláne nem mindenki szereti a váratlan szituációkat. Járai Máté viszont fürdik ezekben a helyzetekben, így szívesen vállalt szerepet abban az előadásban, ahol a közönségtől kapott zenés és prózai feladatokat. Éppúgy, mint egy castingon. A vidámnak ígérkező est előtt beszélgettünk vele, éppen azon a napon, amikor megtudta, az RTL klub már nem számít rá a reggeli műsorokban.

 

  • Fogadj örökbe címmel tart jótékonysági estet szombaton a Szeged Táncegyüttes.

 

  • Eljöttek a nőkért, de hoztak is egyet a Kiscsillag zenekar tagjai, akik saját szerelmes dalaikkal ünnepelték a szerelmet. A koncert vendégelőadója Lovasi András felesége, Földes Eszter színésznő volt. A művészházaspár szerint nincs recept a jó házasságra.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a

 

Címlapon

mutasd mind