És ha megszavazzuk? – Ceglédi Zoltán jegyzete

Ha van valami igazán bosszantó a Fidesz népszavazásokat illető barkácsolásában, hogy másnak nem engedi, ő meg marhaságokat ad be.
Ceglédi Zoltán

2021. december 03. 12:46

És ha megszavazzuk? – Ceglédi Zoltán jegyzete

2016-ban például erről a kérdésről szavaztattak: 

 

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

Annak idején végig azt kérdeztem: mi lesz, ha igennel, és mi, ha nemmel szavaz a többség egy érvényes és eredményes voksoláson? (végül ez nem jött össze, nem mentek el elegen) Mit tesz a kormány, illetve a parlamenti többség, ha a szavazók azt róják rájuk, hogy az EU ne írhassa elő az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését? A Fidesz végig kerülte a választ, utólag árulta el, hogy ők mindennek egy alkotmánymódosítással próbáltak volna megfelelni. No de ugye népszavazáson eleve nem lehet alaptörvény módosítani. Ami viszont még viccesebb: mi lett volna, ha az igenek győznek? Hm? Mit kellett volna akkor tennie a törvényhozásnak? Hiszen eleve nem létező műfaj, hogy az „EU” bárki hozzájárulásával vagy nélküle „kötelező betelepítést” hajt végre… Nincs Ilyen Dolog. Hogyan kellett volna ezt biztosítani akkor? Odaadjuk az izének, a Brüsszelnek a kapukulcsot?

 

Most négy kérdést tesz fel a Fidesz a magyar szavazóknak, jó eséllyel a 2022-es országgyűlési választással együtt dönthetünk ezekről is, így akár elegendő szavazat is összejöhet – de mire? A következőkről érdeklődnek:

 

1. „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"

 

Mi a dolga a kormánynak, ha erre a többség igent mond? Kötelezi az óvónőket és pedagógusokat, hogy szándékosan titkolják el a szülők elől, hogy mindenféle LMBT+ tematikájú programokat szerveztek a gyerekeknek? Plusz itt általában szerepel a „szexuális irányultság”, ergo a heteroszexualitás bemutatásáról is szavazunk? Leszavazhatjuk, hogy 18 éves korig a gyerekek akár a leghagyományosabb férj–feleség kapcsolatról értesüljenek?

 

2. „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”

 

És ha igen, akkor mi lesz? Semjén Zsolt ajánlásával egy kuki-nuni puzzle az ovikban? Vagy jön a Happy Meal a mekiben (figyelj, nincs benne, hogy hol tilos népszerűsíteni!), csak hozzáteszik, hogy azért happy a rántott húsdarabka, mert nemet váltott, kakasból tyúkká?

 

 

3. „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?”

 

Szerintem eddig pont voltak ilyen korlátozások, ha ezeket a népszavazás eltörli, akkor a kormány előírja a közoktatási pornómatinét? Iskolatévé Gold?

 

4. „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”

 

Ki? Hol? Ha megszavazom, akkor a kormány miként gondoskodik erről? Kirakja az ovik elé, hogy „az oltás működik, a srácoknak műköröm”? Kovács Ákos dalt csinál, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra / kislányok is pisilhetnek majd állva” vagy mi?

 

Szerintem ma Magyarországon nem létezik az a probléma, amiről a kormány népszavaztatni akar. Tudom, hogy az ellenzék bojkottálni akar és fog (miközben, ha tényleg az országgyűlési választással együtt lesz, van esély az érvényes és eredményes kimenetelre), de én annyira bírnám, ha a zöm inkább jól megdöngetné őket alulról azzal, hogy végig „igen”-ezi a népszavazást, és a Fidesznek bele kell állnia (ülnie) a legparodisztikusabb, még a legvókabb amerikai egyetemeken is ismeretlen szivárványpropagandába, de tövig, hogy cuppanjon.

Tovább olvasom