Érzékelte a káoszt az MVM: augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőállások bediktálásának határidejét

Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek: a rendkívüli diktálás nem kötelező.
Kékes Viktória

2022. augusztus 02. 12:15

Érzékelte a káoszt az MVM: augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőállások bediktálásának határidejét

Miután gyakorlatilag lehetetlenné vált a gáz- és villanyórák állásának bediktálása, az MVM 10 nappal meghosszabbította a rendkívüli diktálás határidejét.

 

Közleményükben azt írják, ha valakinek eddig nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, augusztus 15-ig térjen vissza az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat címen elérhető online ügyfélszolgálatra vagy a telefonos ügyfélszolgálatra. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással. 

 

A cég ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleinknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. 

 

Amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.