Értékelték Botka László évértékelőjét

Volt sok olyan egyetemista, aki szerdán először járt Botka László polgármester beszámolóján, és voltak olyan vendégek, akik már többedszerre hallgatták meg. Velük értékeltük az évértékelőt. A Szegedi Tükör körkérdése.
Dombai Tünde

2023. január 26. 08:20

Értékelték Botka László
évértékelőjét

Szekeres Eszter egyetemi hallgató

– Most jártam életemben először ilyen Közéleti Kávéház szervezte rendezvényen. Meglepett, mennyi mindenről szólt a polgármester. Egyetemistaként ugyanis nehezen jutunk hozzá ezekhez az információkhoz; sokféle gondolatom támadt, ahogy ültem és hallgattam a kérdésekre adott válaszokat. Az is eszembe jutott, milyen jó lenne, ha hasonló lenne kifejezetten diákok számára, a minket közvetlenül érintő dolgokat még részletesebben el lehetne mondani, hogy tisztábban láthassunk. Egy ilyen alkalom emberközelbe hozza a városvezetést, az önkormányzatot és a közéleti témákat.

 

(fotók: Iványi Aurél)

 

Hidvégi Bence egyetemi hallgató

– Számomra nagyon informatív volt a polgármester évnyitó gondolatsora, amiben a város jövőjét érintő problémákra is felhívta a figyelmet. Szólt a szegedi ifjúság számára is fontos kérdésekről, számunkra is volt üzenetértéke.

 

 

Cserényi Sándorné adminisztrátor

– Nagyon korrekt beszámoló volt, maximálisan tetszett, mert az élet minden területére kiterjedt a beszélgetés, a gazdaságra, oktatásra, egészségügyre. Szó esett a helyi és az országos politikáról, olyan dolgokról, amikről egyébként nem biztos, hogy ilyen összefogottan világosan értesülnénk. Ezért el is szoktam jönni meghallgatni minden évben.

 

 

Arra lennék kíváncsi részletesebben, hogy a kulturális intézmények és a sportlétesítmények bezárásával mennyi megtakarítást ér el a város a fűtés- és a villanyszámlából, és később lehet-e olyan kimutatást készíteni, mennyit veszít az önkormányzat azzal, hogy le kényszerül mondani a látogatók által befizetett belépőkről.

 

Kocsis Illés nyugalmazott pedagógus

– Szinte minden évben itt voltam, és meghallgattam Botka László polgármester évértékelését és a város jövőre vonatkozó terveit. Hogy miért? Mert érdekel a város fejlődése, és ilyenkor első kézből, magától a polgármestertől kapok információkat. Jó úton halad Szeged, épül-szépül, gyarapodik. Szeged mindig fontos szerepet töltött be, meghatározó város volt az ország történelmében.

 

 

Ezt most sincs másképpen, hiszen Szeged az egyetemével, a kiváló tudósaival nagy szellemi értékek hordozója. Már három éve rendkívüli időszakot élünk: a Covid-járvány után kitört az orosz–ukrán háború, jött az energiaválság, elszabadult az infláció. Nagy felelősséggel jár és nehéz feladat ilyen helyzetben vezetni a várost, hiszen szinten kell tartani a szolgáltatásokat és stabilizálni kell a város szociális rendszerét. Botka László és a városvezetés arra törekszik, hogy biztonságot és stabilitást nyújtson a szegedieknek.