Erre vajon miért van szükség? Megalakult a Miniszterelnök Katonai Irodája

Az új szervezeti egység közvetlenül Orbán Viktor irányítása alatt áll.
Kékes Viktória

2022. november 10. 09:13

Erre vajon miért van szükség? Megalakult a Miniszterelnök Katonai Irodája

A tegnapi Magyar Közlönyben nemcsak a friss árstopos termékekre vonatkozó pontos szabályok, de a Rogán Antal irányítása alá tartozó Védelmi Igazgatási Hivatal működésének és felépítésének részleteit tartalmazó utasítások is megjelentek. Az ország biztonságának fokozására, és a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok ellátására létrehozott ellenőrző szervről itt írtunk részletesen, kiemelve, hogy a propagandáért is felelős miniszter lassan szuperhatalmat kap Orbán Viktor ötödik kormányában. 

A védelmi szuperhatóság felépítése és működése mellett az is kiderült, hogy létrejön egy teljesen új szervezeti egység is, a Miniszterelnök Katonai Irodája néven. Amint az a szervezeti ábrából látszik, az MKI közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá tartozik majd, feladata pedig, hogy ellássa

 

„a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását”.

Címlapon

mutasd mind