Erős vár legyen a Pick Aréna: mindenkit legyőzne itthon Juan Carlos Pastor csapata a Bajnokok Ligája csoportmeccsein

Tökéletes hazai szereplésben bízik a Pick Szeged vezetőedzője.
Cservenák Zoltán

2022. július 25. 15:32

Erős vár legyen a Pick Aréna: mindenkit legyőzne itthon Juan Carlos Pastor csapata a Bajnokok Ligája csoportmeccsein

Az NB I-ben a címvédés, a Bajnokok Ligájában pedig előrelépés – ezeket a célokat tűzte ki Juan Carlos Pastor a Pick Szeged hétfői sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy a mieink ismét megpróbálják beverekedni magukat a legjobb négy közé a BL-ben.
 

A felkészülési időszak első napján Pastor elmondta, kemény munka és sok edzés vár a csapatra. Nagyon örülne, ha a következő idényben nem lenne olyan sok sérülés és betegség a keretben, mint az elmúlt két szezonban.
 

„Nagyon jól fel kell készülnünk, mert a BL-ben mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelona otthonában kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk.” 

 

A kilenc évvel ezelőtt érkezett vezetőedző – akinek a szerződése még egy plusz egy évre szól – kijelentette, nagyon nagy előny lenne, ha hazai pályán minden BL-csoportmeccsüket megnyernék, és idegenből is hoznának pontokat. A Pick egyébként nagyon kemény csoportba került, ellenfél lesz a Barca (katalán), az RK Celje (szlovén), a Vive Kielce (lengyel), a THW Kiel (német), a Nantes (francia), az Elverum (norvég) és az Aalborg (dán) is.

 

A bajnokságot 2018 óta háromszor, a Magyar Kupát egyszer megnyerő Pick Szeged cégvezetője, Kiss Bence arról beszélt, hogy ez lesz az első olyan idényük, amit új otthonukban, a Pick Arénában kezdenek, hiszen tavaly decemberben vehették birtokba a csarnokot. Mint mondta, a csapat és a szurkolók is belakták az arénát. Sőt, kicsit belakták a veszprémi csarnokot is, íme:

 

Hétfőn felmérésekkel és tesztekkel kezdődött a felkészülési időszak, a hétvégén pedig Szlovéniába utaznak magaslati edzőtáborba. Az edzőmérkőzések sorát hazai környezetben a Balatonfüred és a Gyöngyös ellen kezdik, utána a romániai Nagyszentmiklóson vesznek részt egy tornán, végül Németországban Bundesliga-csapatokkal találkoznak.

 

Luka Stepancic idén nyáron újabb Achilles-ín-tisztító műtéten esett át, jelenleg a rehabilitációját végzi. Kiss Bence azt is elmondta, Stepancicnak speciális sérülése van, több szakember próbálta már kezelni a világ több pontján, de eddig nem sikerült végérvényesen elmulasztani. „Reméljük, minél hamarabb be tud kapcsolódni a labdás edzésekbe, van rá esély, hogy ősszel a pályán láthatjuk” – tette hozzá Kiss Bence.

 

Egy érkező, egy távozó = összeszokott, jól játszó csapat

Marko Krivokapic másodedző elmondta, az eddigieknél is jobb játékot vár a csapattól, mert csak egy érkező – Szita Zoltán – és egy távozó – Nik Henigman – volt idén nyáron, tehát alig változott a játékoskeret.
 

Bánhidi Bence csapatkapitány azt mondta, nyári szünetben is sokat dolgozott azért, hogy tökéletes állapotban térhessen vissza a felkészülés elejére. A válogatott beálló makacs deréksérülése miatt március eleje óta csak a bajnoki döntő két mérkőzésén lépett pályára. A Bajnokok Ligája-szereplés kapcsán emlékeztetett, ha a csoportkörben jól játszanak, az egyenes kiesés szakaszban könnyebb ellenfelet kaphatnak.
 

Szita Zoltán úgy fogalmazott, nagyon motiváló, hogy egy bajnokcsapathoz jött, és olyan szintű klubok ellen kézilabdázhat a BL-ben, mint például a Barcelona. „Azért jöttem, hogy tanuljak, fejlődjek, és minél több trófeát nyerjünk. Bízom benne, hogy képes leszek megugrani ezt a szintet”. (MTI)