Eredményesek voltak a szegedi gokartosok

Hajdúhadházán folytatódott a MNASZ Gokart Országos Bajnokság és szeged gokartosok ismét kiváló eredményekkel tértek haza.
Vass Imre

2023. május 20. 08:30

Eredményesek voltak a szegedi gokartosok

A KMS Europe versenyzői már a pénteki szabadedzésektől kezdve az élmezőnyben tudtak futni, ami azért is volt öröm, mert Szabó Ádám korábbi bordasérülése miatt kétséges volt, hogy részt tud-e venni a szezon további versenyein.

 

Rendhagyó módon az időmérő vasárnap reggelre kerül, ahol Ádám a senior kategóriában a harmadik lett, míg testvére Szabó Zalán a DD2-es kategóriában szintén a harmadik helyet tudta megszerezni. 

 

Ádám nagyon jó tempót diktált a versenyeken, végig a mezőny élén harcolt, de sajnos az utolsó futamra leszakadó esőben a motorja néha kihagyott és emiatt lecsúszott a dobogóról. Összesítésben az ötödik helyen végzett, és mivel ez volt számára az első verseny sok hét kihagyás után, elfogadható eredmény. 

 

Szabó Ádám

 

Zalán még mindig nagyon kevés gyakorlattal rendelkezik a váltós gokartok terén, azonban ez nem látszódott az teljesítményén. Végig harcban volt a győzelemért és bár a döntő, utolsó futamot vizes pályán, szakadó esőben teljesítették, ez sem zavarta meg. A legnehezebb körülmények között is folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét és végül megszerezte a futamgyőzelmet. Így az összetett első hely is Zaláné lett, ami mindenképpen felülmúlja a csapat elvárásait, hisz ez már a második győzelme már a szezonban. 

 

Kálmán Péter csapatvezető mindkét versenyzővel fejlődésével elégedett volt. A következő ausztriai versenyen újabb nehéz hétvége vár rájuk, de a csapat véleménye szerint ott is van esély a jó eredményekre a jelenlegi teljesítményük alapján. 

 

Nyitókép: Szabó Zalán