Érdekes relikviákat találtak a Vörösmarty iskola felújítása során

Januárban kezdődött el az újszegedi Vörösmarty iskola felújítása. A kivitelező jól halad az építkezéssel. A munkálatok során, az aula üvegtetejének bontása során befalazott relikviákat találtak.

2020. április 10. 12:44

A felújítás során szigetelik az iskola homlokzatát, valamint a tető hő- és vízszigetelése is megtörténik, kicserélnek 234 nyílászárót, 181 radiátort, felújítják a fűtési rendszert, újrafestik az osztálytermeket és a folyosókat, és napelemeket is szerelnek az épületre. A város a munkálatokra 310 millió forint támogatást nyert az Európai Uniótól, amelyet saját költségvetéséből egészített ki.

A kivitelező a tervezett feladatok negyedével már végzett. A vírusveszély miatti iskolabezárás is segíti a a munkát, hisz nem kellett összehangolni az oktatást és a felújítást, mint az több másik iskola esetében szükséges volt.

A héten az aula üvegburkolatának bontását végezték a szakemberek, amikor, minden bizonnyal az építkezés idején, 1978-ban befalazott tárgyakra,

egy régi Délmagyarországra, gumilabdákra és egy boros címkére bukkantak.

Azt nem tudni, ki és miért rejtette el ezeket, az is lehet, hogy 42 évvel ezelőtt, az akkori munkások poénból falazták be a holmikat.