Épülhet Felsővároson az uszoda!

Megjelent a Magyar Közlönyben: megépül a régen várt sportkomplexum.

2018. június 22. 05:33

Épülhet Felsővároson az uszoda!

Szeged egyik legrégebben várt fejlesztése tényleg megvalósul: elkészülhet az Etelka soron az új uszoda! Öt medencében kétezer négyzetméteres vízfelülettel építik meg, megfelel majd a legszigorúbb nemzetközi versenyelőírásoknak is.

Az élsport mellett természetesen biztosítják a gyerekek úszásoktatását is, annak ellenére, hogy államosították már mind az oktatási intézmények működtetését, mind pedig a fenntartását. Botka László korábban többször is nyilatkozta, „a beruházás központi támogatásáról tavaly év végén kormányhatározat született. Bizalommal és örömmel várjuk, de eddig egyetlen fillért nem kaptunk. Az önkormányzat egymilliárd forintot költött a tervek elkészítésére és az előkészítésre; az idei költségvetésünk is tartalmaz egy ilyen elkülönített forrást. Ha létezik megalapozott sportberuházás Magyarországon, akkor a fedett uszoda egy 170 ezer lakosú városban az.”

Ehhez hasonló nyilatkozatot többet nem kell adnia a polgármesternek, ugyanis a Magyar Közlöny ma megjelent számában olvasható, hogy „a Modern Városok Program keretében egy 10 pályás, 50 méteres versenymedencét, 25×15 méteres bemelegítő medencét és 20×12,5 méteres tanmedencét, illetve a hozzá tartozó szükséges infrastruktúrát tartalmazó új versenyuszoda” 16 milliárd 159 millió 769 ezer 304 forintból megépüljön.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid riportját is!