Épül a borváros a Dóm téren: szerdától borászok és kézművesek népesítik be a Borteret

Épülnek a faházak a Dóm téren: szerdától több mint száz borász költözik a Fogadalmi templom elé. Két évi kényszerszünet után szeptember 14. és 18. között rendezik meg a tizedik őszi bormustrát és idén már az Aradi vértanúk terét is bevonják a gasztrofesztiválba. Itt a finom sörök rajongóit várják: az új helyszínen négy kisüzemi sörfőzde teljes sörkínálatát kóstolhatják végig a kilátogatók.
Rafai Gábor

2022. szeptember 09. 13:00

Épül a borváros a Dóm téren: szerdától
borászok és kézművesek népesítik be a Borteret

Több újdonságot is tartogat idén a tízéves fesztivál.

 

  • Többek között megújultak, kecsesebbek és nagyobbak lettek a poharak, amiket a borászatoknál és az információs pontokon lehet majd beszerezni.
  • A kézműves standok kivételével mindenhol csak Festipay kártyával, saját bankkártyával, vagy okos eszközzel lehet majd fizetni.

 

 

Már érdemes böngészgetni a programok és kiállítók között. 

 

Aki kíváncsi a kiállító borászokra, a kézművesekre, vagy a színpadi programokra, letöltheti azt a programfüzetet, amiből minden lényeges információt megtudhat a fesztiválról. 

 

A Bortér szeptember 14-én, szerdán az este fél 7-kor a Széchenyi térről induló szüreti felvonulással veszi kezdetét, majd este 7 órakor a Dóm téren hivatalosan is megnyitják a bormustrát. 

 

 

Az első este fellép a Bebe és a Volvox, a Docpiano Band, valamint a Storyville Jazz Band is.

 

A kerékpárosoknak egy ideig most kerülni kell

 

Az építkezés kezdete óta kerékpárral nem lehet behajtani rendezvény területére, a Dóm térre. 

 

A kerékpárosoknak az Aradi vértanúk tere – Jókai utca – Árpád tér – Toldy utca – Somogyi utca felé vezető kerülőutakat ajánlják a szervezők, illetve arra kérik őket, hogy a Dóm téren a kerékpárt tolva közlekedjenek.