Épül a 129. és a 130. játszótér Szegeden

Két új játszótér épül Felsővároson, emellett négy helyszínen a meglévők mellé új játszóeszközöket helyeznek ki. A városrészben két, rossz állapotban lévő közterület is teljesen megújul. Emellett két kosárlabda pálya is új aszfaltburkolatot kap.
Vass Imre

2023. március 28. 15:21

Épül a 129. és a 130. játszótér Szegeden

Szegeden 128 kisebb-nagyobb játszótér várja a gyerekeket. Az önkormányzat számára kiemelten fontos kérdés ezek fejlesztése és bővítése. 

 

Ménesi Imre, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke elmondta, az önkormányzat számára nagyon fontos a játszótereket vonzóvá tegyék a gyerekek számára és minél többet használják azokat, mozogjanak, szabad levegőn legyenek. Hozzátette, a város szeretne minél jobb körülményeket teremteni a gyerekeknek, ezért folyamatosan bővítik a játszóterek számát, valamint gondoskodnak a meglévők fejlesztéséről, korszerűsítéséről.

 

Felsővároson most két kisebb játszótér, a Gyík utcai, illetve a Sás utcai új eszközökkel bővül, de két vadonatúj is épül majd, az egyik a Selyem utca és a Lugas utca közötti térre, a másik a Csaba utcában. Ez utóbbi helyszínen babajátszótéret alakítanak ki, azaz itt a legkisebbeknek szeretnének megfelelő körülményeket biztosítani - mondta Makrai László, a Szgeedi Környezetgazdálkodási NKft. igazgatója. 

 

Augusztusra ezen a területen már egy új játszótér áll

 

A közelben lévő József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola előtt pedig teljesen felújítják a területet, padokat, köztéri edényeket helyeznek el és a zöldterület is megszépül.

 

Emellett egy másik közterület is megújul a projekt keretében, a Kereszttöltés utcánál lévő régi, már évtizedek óta nem működő szökőkutat elbontják, a területen lévő betonelemeket felszedik és visszaállítják a zöldfelületet. Az itt található kosárlabda pálya új aszfaltburkolatot kap. Szintén megújul a Zöldfa utcánál található pálya is. 

 

A munkáltokra a közbeszerzést már kiírták, ezekre április közepéig lehet pályázni a kivitelezőknek. A tervek szerint mind a hat helyszínen augusztusban már be is fejeződik majd a munka.

Vélemények

mutasd mind