Emléktáblát kapott Szájer ominózus ereszcsatornája

Egy héttel az eset után emléktáblát kapott a Szájer József által világhírűvé vált brüsszeli ereszcsatorna – írja a 444.hu egy olvasójuk jelzése alapján.

2020. december 06. 10:55

Emléktáblát kapott Szájer ominózus ereszcsatornája

„Itt ért véget Szájer József, a Fidesz és az EPP európai parlamenti képviselőjének politikai karrierje, aki a rendőrségi intézkedést elkerülendő, ezen az ereszcsatornán keresztül próbálta meg elhagyni egy illegális ekis orgia helyszínét a COVID-19 járvány alatt 2020. november 27-e péntek éjjel,” olvasható magyarul és angolul is a Boulevard Anspach és Rue des Pierres sarkán.

Szájer József múlt pénteken próbált az ereszcsatornába csimpaszkodva távozni arról a szexbuliból, aminek rendőrök vetettek véget a járványügyi szabályok megszegése miatt. A brüsszeli ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint az intézkedő rendőröknek egy járókelő jelezte, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült.

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította magát.

Szájer József elismerte, hogy ott volt a buliban és ő volt az ereszen ereszkedő.

A politikus az eset miatt lemondott európai parlamenti mandátumáról és a FIDESZ-ből is kilépett.