Elvennék tőle az energiaügyeket, lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára önálló energiaügyi minisztériumot hoznának létre a kormányzatban. Az energetika eddig Palkovicshoz tartozott.
Cservenák Zoltán

2022. november 09. 15:38

Elvennék tőle az energiaügyeket, lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

„Nem erre szerződtem” 

 

– állítólag ezzel a megjegyzéssel együtt jelentette be Palkovics László a lemondását az Technológiai és Ipari Minisztériumban a beosztottjainak. A 24.hu úgy tudja, Palkovics szerda reggel tárgyalt a helyzetről Orbán Viktor miniszterelnökkel.

 

Sajtóértesülések szerint Palkovics lemondásának elsődleges oka egy új energiaügyi minisztérium létrehozása, amire Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tett javaslatot. Az energiaügyek Palkovicshoz tartoztak eddig, vélhetően a miniszter bizalomvesztésként értékeli azt, hogy a területet elvennék a tárcájától, az Technológiai és Ipari Minisztériumtól.

 

A Telex kereste Havasi Bertalan kormányszóvivőt, aki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez irányította őket, mondván, Orbán Viktor épp Üzbegisztánba tart.

 

A Telex azt írja, a Miniszterelnökség kiadott egy közleményt:

 

„A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

 

Palkovics László 2021-ben már lemondott egyszer, mivel akkor is feladatokat vettek el a tárcájától. Orbán Viktor miniszterelnök akkor még nem fogadta el a lemondását.

 

Palkovics minisztériumához az utóbbi hónapokban több rosszul sikerült döntés is kapcsolódik. A napelemes pályázatok körüli felfordulás vagy az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek kirúgása.

 

(Archív fotó: Szabó Luca)

Címlapon

mutasd mind