Először rendeztek magyar-szerb ökölvívó kupát Szegeden

A nemzetközi versenyen a dél-alföldi régió és a határon túli egyesületekből neveztek a sportolók. Sokan közülük most bokszoltak először külföldi ellenféllel. A csapattalálkozót végül Szerbia nyerte 12-10-re.
Vass Imre

2023. május 14. 10:31

Először rendeztek magyar-szerb ökölvívó kupát Szegeden

Idén először szervezték meg a kétnapos Nemzetközi Crossbox Kupát Szegeden. Az sportesemény házigazdája pénteken az újszegedi Móricz tornacsarnok, szombaton pedig a World Fitness volt.

 

A pénteki összecsapások bemutató mérkőzésekkel kezdődtek, majd junior, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban 11 mérkőzést rendeztek meg. Az utolsó pillanatig kiegyenlített volt a küzdelem és végül az utolsó összecsapáson, ahol a magyar Király Balázst sérülés miatt feladta a mérkőzést, dőlt el, hogy a csapattalálkozót 12-10-re Szerbia nyerte meg.

 

A legjobb teljesítményt nyújtó hazai versenyző Petrovics Krisztofer volt, aki ifjúsági korcsoportban, a 60 kilogrammosok között győzött meggyőző fölénnyel. A nap mérkőzését Simon Attila és Vojislav Bjelica vívta egymással. 

 

Fotó: Bicskei Andrea

 

Gál László, a Szeged Boksz Club vezetőedzője elmondta, a magyar versenyzők három vármegyéből - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád - érkeztek. Volt pár fiatal, akinek ez volt az első nemzetközi összecsapása, nekik és mindenki másnak nagyon jó tapasztalatszerzés volt ez a verseny és jól szolgálta felkészülésüket és növelte önbizalmukat. Gál László hozzátette, a szerb ökölvívók teljesen más stílusban küzdenek, harcosabbak, hevesebb vérmérsékletűek, így sokat lehet tőlük tanulni. 

 

A vezetőedző minden versenyzőjével elégedett volt, még akkor is, ha most nem is tudott mindenki győzni.

 

A rendezvény célja az, hogy népszerűsítse a küzdősportokat mind a két országban – mondta Kószó Miklós, a rendezvény szakmai mentora, aki szerint a program nagy siker volt, kiváló mérkőzéseket láthatott a közönség. Szerinte a hétvégének legnagyobb nyertesei a résztvevő fiatalok, aki sokat profitálhatnak ebből a hétvégéből. 

 

Azonban nem csak a küzdelmekből szólt ez a két nap, hiszen szombaton a sportolók és az edzők számára továbbképzést szerveztek, ahol szó volt, többek között a modern erőnléti edzésekről, valamint az ökölvívás 21. századi technikáiról. Kószó Miklós hozzátette, a jövőben további hasonló programokat szerveznek majd, valamint a tervek között közös edzőtáborozások is szerepelnek. 

 

Fotó: Bicskei Andrea

 

Marco Adamović, a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság tanácsosa elmondta, ez a rendezvény a szerb-magyar határon átnyúló együttműködés keretében, uniós támogatásból valósult meg. Hozzátette, nem ez az első rendezvény, szerveztek már hasonlókat edzők számára, tartottak nekik előadásokat, készítettek számukra tankönyveket és ezt szeretnék is folytatni, hiszen mind a szakemberek, mind a fiatal versenyzők sokat profitálhatnak belőle.