Elon Musk: megérkezett a recesszió, létszámleépítés lesz a Teslánál

A világ leggazdagabb embere gazdasági válságról beszél, lehet érdemes hinni neki.
Cservenák Zoltán

2022. június 03. 17:56

Elon Musk: megérkezett a recesszió, létszámleépítés lesz a Teslánál

Hetek óta a gazdasági visszaesésről beszél, és rossz előérzetei vannak Elon Musknak, a Tesla, a PayPal, a SpaceX és a Twitter többségi tulajdonosának. A világ leggazdagabb emberének számító Musk most 10 százalékos létszámleépítést jelentett be az elektromos autókat gyártó Teslánál – írja a Reuters.

 

A hírt szemléző HVG megjegyzi, Musk május közepén egy konferencián azt mondta, a recesszió már itt van, és a következő egy-másfél év kemény menet lesz.

 

A Reuters egy a Teslánál az alkalmazottaknak kiküldött belső üzenetre hivatkozva közölte a hírt. A csütörtökön elküldött üzenet címe „szüneteljen minden munkaerő-felvétel világszerte”, két nappal azután érkezett, hogy a milliárdos azt mondta az alkalmazottaknak, hogy térjenek vissza a munkahelyükre, vagy távozzanak, és egyre többször figyelmeztette az üzleti élet vezetőit a recesszióval kapcsolatosan.

 

Egy másik, az alkalmazottaknak küldött pénteki emailben Musk azt mondta, hogy a Tesla 10 százalékkal csökkenti a béreket, mivel a cég „sok területen túl sok embert foglalkoztat”. Az üzenetben az is benne van a Reuters szerint, hogy a csökkentés nem vonatkozik azokra, akik ténylegesen autókat, akkumulátorokat építenek, vagy napelemeket gyártanak.