Élőlánccal tiltakoztak Szegeden a Deák-gimnáziumnál és a Gábor Dénes Technikumnál

Folytatódnak a tanárok szegedi tiltakozó akciói, ezzel csatlakoznak az országos pedagógus megmozdulásokhoz. Szerdán kora reggel a Deák Ferenc Gimnáziumnál és a Gábor Dénes Technikumnál demonstráltak tanárok, diákok és szülők.
Bod Péter

2022. október 05. 09:30

Élőlánccal tiltakoztak Szegeden a Deák-gimnáziumnál és a Gábor Dénes Technikumnál

Csatlakozva a két országos pedagógus szakszervezet felhívásához szerdán reggel még a tanítás előtt élőláncot alkottak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium és a Gábor Dénes Technikum előtt tanárok, diákok és szülők.

 

A Deák-gimnáziumnál szerda reggel hét órakor kezdődött a demonstráció, amelyen hozzávetőlegesen nyolcvanan vehettek rész, köztük a középiskola tanárai. A tiltakozók a gimnázium József Attila sugárúti főbejárata előtt sorakoztak fel kezükben azokkal a táblákkal, amelyek a korábbi tiltakozásokról ismerősek. A demonstráció félórás volt, ami után megkezdődött a tanítás.

 

 

A másik szegedi demonstráció helyszíne a Mars téren található Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium volt, ahol hasonlóan a Deák Gimnáziumhoz élőláncot alkottak az iskola épülete előtt a tanárok, a diákok és a szülők. Az itt megjelentek számát hetven főre becsültük.

 

Egy, a hírportálunknak nyilatkozó diák úgy fogalmazott: a mostani megmozdulásban azonosak a tanárok és a diákok érdekei. Arra a felvetésünkre, hogy túlzottak az óraterhelései a tanároknak és a diákoknak, egyetértettek az általunk megszólaltatott tanulók. 

 

Voltak diákok, akik arra hivatkozva utasították el a megszólalás lehetőségét, hogy érettségizni szeretnének ebben a tanévben, és ezt veszélyeztetnék mostani nyilatkozatukkal.