Élőlánc a szegedi és Szeged környéki iskolákért: álljon be, álljon meg csütörtökön a Kárász utcán!

Október 20-án 17 órától szervez közösen demonstrációt a VVL – Veritas Virtus Libertas és STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja. A Dugonics tértől a Kárász utcán át kígyózik majd az az élőlánc, amibe bárki beállhat majd.
Garai Szakács László

2022. október 15. 17:55

Élőlánc a szegedi és Szeged
környéki iskolákért: álljon be, álljon meg csütörtökön a
Kárász utcán!

Pénteken a Szeged Podcastban beszélt először nemhivatalosan Huber Máté és Hegyi Adrienn Dáni Eszterrel arról a kezdeményezésről, ami ma már hivatalossá vált. Íme a Facebook-esemény az összes tudnivalóval, ha van kedvük, innen is meghallgathatják a podcastunk legutóbbi adását.

 

 

„Szegediek!

A pedagógusok hónapok óta küzdenek országszerte az oktatásügy jobbá tétele és a nevelésben-oktatásban dolgozók társadalmi megbecsültsége érdekében! A szegedi és Szeged környéki oktatási intézmények közös nyilatkozatban fogalmazták meg, hogy egymással szolidaritást vállalva folytatják békés akcióikat céljaik eléréséért. Szeged szabadságszerető polgárainak közössége már tanúbizonyságot tett október 5-én arról, hogy érti és támogatja törekvéseinket. Most újra megszólítjuk a szülőket, nagyszülőket, városunkban tanuló diákokat, a közoktatásban és az egyetemen dolgozó kollégáinkat, hogy csatlakozzanak hozzánk október 20-án délután, hogy szimbolikusan összekapaszkodva egy élőlánc láncszemeiként nyilvánítsuk ki közös akaratunkat: egy demokratikus, méltó színvonalú, elhivatott és megbecsült pedagógusokkal együttműködő oktatási szisztéma létrehozását.

 

Várunk mindenkit, legyünk minél többen! Az összefogásban megerősödött szegedi és Szeged környéki iskolák közössége mellé állva mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, mert ez mindannyiunk ügye!

 

Az október 20-ai esemény forgatókönyve:

  • 16:45–17:00 gyülekező a Dugonics téren
  • 17:00–17:45 élőlánc, körbejár az oktatás szabadságának fáklyája
  • 18:00–19:00 a szegedi és Szeged környéki iskolák közös nyilatkozatának felolvasása, beszédek.

 

  • Énekel a Szegedi Tanárok Kórusa
  • Verset mond Fabulya Andrea – tanár

 

Szervezők:

  • Hegyi Adrienn
  • Körmendi Zoltán (VVL)
  • Mészáros Imre (STEP)
  • Papp Bence Gábor (VVL)”

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind