Élménybeszámoló a bevásárlóturizmusról Molnár Róberttől: 600 forintért tankolt gázolajat Romániában a határközeli benzinkúton

Két megválaszolhatatlannak tűnő kérdést tett fel ennek kapcsán Kübekháza polgármestere.
Garai Szakács László

2023. január 08. 10:02

Élménybeszámoló a bevásárlóturizmusról Molnár Róberttől: 600 forintért tankolt
gázolajat Romániában a határközeli benzinkúton

Péntek este kiszámoltam, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere friss Facebook-bejegyzésében megerősíti, hogy igen, sőt, nemcsak az üzemanyagért éri meg turistáskodni.

 

Azt írta:

 

„tegnap átugrottam a szomszédba tankolni. 7,47 Lejért (RON) tankoltam a dieselt a határ túloldalán lévő első romániai benzinkúton, amiért tegnapi árfolyamon nem egészen 598 forintot fizettem. A magyar MOL-kúton ez 720 forintba kerül. Hozzá kell persze tenni, hogy ahol mi élünk, Kübekházától karnyújtásnyira van Románia és Szerbia, így nekünk megéri átugrani, és például a havi egyszeri nagyobb bevásárlásainkat is – már tudjuk hol, mit szabad venni – onnan bonyolítani. A csütörtöki piacra pedig időnként a közeli vajdasági városkába, Magyarkanizsára ugrunk át. Zöldséget, csokikat, isteni péksütemény-féléket a magyar áraknál jóval olcsóbban, ott érdemes.”

 

 

Majd arról is ír, hogyan szerezték be korábban a karácsonyi csomagokba szánt ajándékokat, ez is tanulságos:

 

„amíg nem lett ilyen drága az üzemanyag, éveken át Bécs mellől hoztuk például a falu lakóinak a banános bon-bont, a falu gyerekeinek a több száz mikulás-csomagot, mert még így is megérte. Most Karácsonyra Aradról szereztük be az ajándékaink jelentős részét.”

 

A bejegyzésben Molnár Róbert feltesz két egyszerű, de elég nehezen megválaszolható kérdést is:

  • „hol, mikor és mit rontottunk el ebben az országban?
  • Hogy lehet az, hogy a magyar árak a nyugat-európaiakénál is magasabbak, a bérekben pedig Európa sereghajtói vagyunk?”

 

Mit kellene ezekre felelni?