Ellopták a színház ereszcsatornáját, még mindig tombol az influenza, elsősorban a gyerekek között – szegedi hírösszefoglaló 2023. március 12-én

Ez történt Szegeden az év tizedik hetében.
Garai Szakács László

2023. március 12. 19:01

Ellopták a színház ereszcsatornáját,
még mindig tombol az influenza, elsősorban a gyerekek között –
szegedi hírösszefoglaló 2023. március 12-én
  • Hétfőn meghallgatta a színházigazgató-jelölteket a művészeti tanácsadó bizottság, az eredményt azonban nem akarják nyilvánosságra hozni. A legtöbb támogató szavazatot Barnák László, hivatalban lévő direktor kapta. Az új főigazgató személyéről az önkormányzat közgyűlése szavaz, várhatóan áprilisban.
  • A tervek szerint halad a munkával a kivitelező a Vedres Utcai Óvodában. A negyvenöt éves épület kívül-belül megszépül, a rezsiszámlája pedig hatvan százalékkal csökken majd az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően. A közel kétszáz kisgyermek, akik ideiglenesen a Temesvári Körúti Óvodába jár, szeptemberben már vissza is térhet a felújított anyaintézménybe.
  • Egyre nehezebb dolga van a városnak a helyi úthálózat karbantartásával. A kormány ugyanis folyamatos elvonásokkal sújtja az önkormányzatokat és a jogállamisági problémák miatt az uniós források is elapadtak. Szeged ezért idén önerőből végzi el az útfelújításokat. Erre egymilliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

 

És ez még csak három téma a Szeged Televízió heti hírösszefoglalójából!

Címlapon

mutasd mind