Ellenzék: térdig jár a nyomorban az ország az elmaradt szociális intézkedések miatt

Nem jelent valódi megoldást a növekvő inflációra, hogy a kormány befagyasztotta bizonyos termékek árát.
Garai Szakács László

2022. január 16. 16:16

Ellenzék: térdig jár a nyomorban az
ország az elmaradt szociális intézkedések miatt

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke úgy fogalmazott, a kabinet látszatintézkedésekkel próbálja elfedni elhibázott gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként egekben vannak az árak, elszabadult az infláció. Kiemelte, a kormány valódi motivációja, hogy a rezsiszámla és a bankszámlakivonatok után a boltok polcain is hirdethesse „propagandaintézkedéseit”.

 

– Az LMP szerint a jelenlegi magas inflációt azzal lehetne letörni, ha öt százalékra mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját – mondta Kanász-Nagy Máté, ígéretet téve arra, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén meg is teszi ezt a lépést.

 

Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje Pest megye 10. választókörzetében úgy fogalmazott, „térdig járunk a nyomorban”, mert a szociális intézkedések rendszeréből kiesnek azok, akik valódi segítségre szorulnak.

 

– A rendszer ugyanis elfedi azokat, akik megélhetési válságban vannak, erre példa, hogy októbertől januárig nyolcvanketten fagytak meg, többnyire saját otthonukban – húzta alá az ellenzéki jelölt.

 

Sebők Éva, a Momentum politikusa azt mondta, Európa egyik legmagasabb inflációjához Orbán Viktor miniszterelnök rossz gazdaságpolitikája vezetett.

 

– Orbánék és haverjaik csak saját gazdagodásukkal foglalkoznak és érzéketlenek az emberek valódi problémáival szemben – mondta a Momentum politikusa, hozzátéve, a jövedelmek tartós és jelentős növelésére van szükség.

 

 

Nyitóképünkön Gér Mihály karácsonyi csomagot visz rászorulóknak Albertirsán (fotó: Tordai Bence Facebook-oldala)

 

(MTI)