Ellenzék: közös kormányprogram készül a Közös Alap felhasználásával, Márki-Zay Péter vezetésével

Ebben állapodott meg az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Arról is döntöttek, hogy egy közös ellenzéki választási listát állítanak 2022 tavaszán, valamint közös rendezvényen emlékeznek a szabadság hőseire október 23-án Budapesten.
Ellenzék: közös kormányprogram készül a Közös Alap felhasználásával, Márki-Zay Péter vezetésével

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban résztvevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki nekik. Az előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, hogy ki legyen a fideszes jelöltek ellenzéki kihívója a 106 egyéni választókerületben, és ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért rendezvényt az Andrássy út–Dózsa György utca sarkára szervezik meg.

Tovább olvasom